De 5 mooiste zonbestemmingen voor jouw komende wintervakantie

maladiven

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de koude Hollandse winter de zon op te zoeken. Ze willen de sleur van de donkere koude dagen doorbreken en even wat heerlijke warme zon opdoen. Dat kan prima op deze vijf populaire zonbestemmingen voor jouw wintervakantie. Heb je je keuze nog niet kunnen maken? Lees dan een reisblog op het internet om inspiratie op te doen.

Malaga

De zuidkust van Spanje is een ideale bestemming voor een winterzonvakantie. De temperatuur is er ook in de winter zeer aangenaam en ligt meestal rond de 20 graden. Het water van de Middellandse Zee is natuurlijk wel een stukje frisser dan in de zomer, maar pootje baden kan er het hele jaar door. Bovendien is Malaga een prachtige stad met mooie oude gebouwen die herinneren aan de rijke geschiedenis van dit deel van Spanje.

Sicilië

Het mooie eiland Sicilië is een prima keuze voor je winterzonvakantie. Je vindt de beste reistips Sicilië natuurlijk online. Als je van tevoren uitzoekt welke bezienswaardigheden je zeker wilt bezoeken dan kun je thuis al een planning maken voor je vakantie. Op het hele eiland vind je prima hotels en vakantiewoningen waar je kunt verblijven. Het weer is meestal prima en de gastvrijheid van het eiland wordt wereldwijd geroemd.

Winterzon in Portugal

In Portugal, en zeker in de Algarve, schijnt altijd de zon. Vele Nederlanders brengen hier dan ook graag in de wintermaanden een vakantie door. Sommigen hebben er zelfs een tweede huis. Deze vakantiehuizen zijn via het internet te huur. Ideaal als je liever niet in een hotel verblijft. Je hebt in een vakantiewoning immers meer ruimte en privacy en je kunt lekker je eigen gang gaan. Ideaal voor 1 of 2 weken er helemaal tussenuit.

Turkse Riviera

De plaatsen aan de Turkse kust zijn ook in de winter prima geschikt voor een vakantie in de zon. Het is er dan niet zo verzengend heet als in de zomer. De temperatuur ligt rond de 20 graden en je kunt er dus heerlijk dingen doen zoals een jeepsafari of bezoek de gezellige markten in de steden Alanya, Antalya, Side of Bodrum. Ook in de winter zijn de resorts open waar je je sowieso al prima kunt vermaken.

Madeira

Madeira is het eiland waar altijd de zon schijnt. Ook in de winter kun je er prima terecht voor een fijne vakantie. Madeira is het “wandeleiland”. Veel toeristen bezoeken Madeira voor een echte wandelvakantie. Je kunt van accommodatie naar accommodatie wandelen en er een heuse trektocht van maken. Maar daar moet je conditie dan natuurlijk wel op berekend zijn.