Afrika vakantiebestemmingen: Beleef Afrika op jouw manier!

Afrika is een fantastisch continent met vele bijzondere vakantiebestemmingen die je nergens anders op de wereld tegenkomt. Afrika biedt alles, waan je bijvoorbeeld 1 met de natuur in de mooiste safari’s, woestijnen en parken met de gaafste dieren die zeer gerespecteerd worden. Of bezoek historische steden en gebieden waar je jezelf onderdompelt in de mooiste culturen. Een vakantiebestemming in Afrika is niet moeilijk te vinden, het wordt dan ook steeds populairder. Wij geven je alvast wat inspiratie voor de gaafste Afrika vakantiebestemmingen.

Marrakech, Marokko

Deze stad in het Noorden van Afrika is historisch. Marrakech staat bekend om zijn bruisende soeks, dit zijn de welbekende kraampjes. De Marokkaanse hoofdstad is een fascinerende mix van Marokkaanse cultuur, architectuur, en heerlijke gastronomie. Voor een echt Marokkaans verblijf kan je overnachten in traditionele riads (herenhuizen) die zijn omgetoverd tot boetiekhotels.

Victoria Falls, Zambia en Zimbabwe

Op de grens van Zambia en Zimbabwe is een waar natuur fenomeen te vinden. Een van de grootste en meest spectaculaire watervallen ter wereld, de Victoria Falls. Het bezoeken van de watervallen is een bijzondere ervaring, maar wist je dat je ook verschillende activiteiten kan doen? Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals rafting, bungeejumpen, en safari’s in de nabijgelegen nationale parken. Een bezoek kun je het best tussen april en september bezoeken, dan staat het water op zijn hoogst. Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden, van luxe lodges tot comfortabele campings.

Kruger National Park, Zuid-Afrika

Als je Afrika wilt bezoeken hoort het spotten van de Big Five er natuurlijk wel bij. Dit kan in Kruger National Park, een van de grootste en meest beroemde wildreservaten in Afrika. Het park biedt safari-ervaringen variërend van self-drives tot begeleide tours. Verblijfsmogelijkheden variëren van luxe lodges tot budgetvriendelijke restcamps. Mocht je toch in Zuid-Afrika zijn, is het ook aan te raden om naar de andere kant van het land te gaan. Hier vind je namelijk de hoofdstad Kaapstad. Kaapstad biedt vele bijzondere plekken om je vakantie helemaal af te maken.

Zanzibar, Tanzania

Als je houdt van witte stranden kan je het beste op het vliegtuig naar Zanzibar stappen. Dit eiland in de Indische Oceaan staat bekend om zijn witte zandstranden en helderblauwe water. Zanzibar is perfect voor strandliefhebbers, duikers, en cultuurliefhebbers. Verblijf er in de mooiste resorts. Mocht je even weg willen van de zon, strand en het blauwe water? Dan moet je Stone Town bezoeken, deze plek (waar leadzanger Freddie Mercury is geboren) biedt leuke eet en drink tentjes, Forts en eetkraampjes op de Forodhani Gardens Food Market.

Djenné, Mali

Op deze locatie aan de rand van de sahara vind je een UNESCO Werelderfgoedlocatie, het is namelijk de thuisbasis van de grootste lemen moskee ter wereld. Djenné is een van de oudste steden van Afrika en biedt een unieke kijk in de West-Afrikaanse geschiedenis en architectuur. De accommodatie-opties zijn beperkter, maar er zijn enkele comfortabele hotels die een authentieke ervaring bieden.

Okavango Delta, Botswana

Weer een Afrikaans wonder, een van de meest unieke natuurlijke wonderen ter wereld, de Okavango Delta. Dit rivierensysteem strekt zich uit over het binnenland van Botswana. De rivier bereikt nooit de zee wat resulteert in een rijk en divers ecosysteem. Het bezoeken van deze rivier kan op verschillende manieren, wil je het aanschouwen vanaf het vaste land of wil je zelf de rivier op? Bezoekers kunnen safari’s per mokoro (traditionele kano), wandelingen, en vogelspotten ondernemen. Accommodaties variëren van luxe lodges op afgelegen eilanden tot meer betaalbare tentenkampen.

Namibwoestijn, Namibië

De laatste in onze lijst van ‘Afrika vakantiebestemmingen’. Bekend om de hoogste zandduinen ter wereld en de Sossusvlei, biedt de Namibwoestijn een van de meest surreële landschappen op aarde. Activiteiten omvatten ballonvaarten bij zonsopgang, 4×4 tochten, en sterrenkijken. Verblijfsmogelijkheden zijn er in de vorm van luxe kampen en lodges.