5 tips voor je nieuwe vakantie in Europa

Toe aan vakantie? Lekker naar de zon, een stedentripje maken of de bergen in. Waar heb jij dit jaar zin in?  5 tips voor een vakantie in Europa, zodat jij straks met een heleboel zin de auto of het vliegtuig instapt richting een hele toffe bestemming.

1. De Azoren

Niet zo bekend, maar zeker een sprookje om te bezoeken: dit mysterieuze eilandenarchipel voor de kust van Portugal. Als je hart gaat zingen van natuur, dan zit je op de Azoren helemaal goed. Je wordt hier omringd door groene bergtoppen, geisers, warmwaterbronnen, kratermeren en prachtige stranden. Daarnaast kun je hier ook geweldig surfen en duiken en zelfs dolfijnen spotten.

2. De Fjorden van Noorwegen

De Noorse fjorden zijn een prachtig stukje natuur en niet voor niks door de National Geographic meerdere keren uitgekozen tot de mooiste plek op aarde. Terwijl je hier rondrijdt en geniet van de schitterende natuur, komen de legendes van de trollen en de elfjes bijna tot leven. Volg bijvoorbeeld de bekende Eagle bend route en beleef een schitterend uitzicht over de fjorden, gletsjers en watervallen.

3. De Plitvici Meren

Het onwaarschijnlijke mooie natuurpark in Kroatië is echt een vakantie waard. Het park bestaat it 16 boven- en ondermeren in allerlei verschillende tinten turquoise en je vindt hier maar liefst 90 watervallen. Niet alleen kom je hier een hoop meren tegen die adembenemend zijn, ook vind je in de bossen een hoop dieren zoals herten, wolven en zwijnen.

4. De Cycladen

We gaan van een Portugese eilandengroep naar een Griekse, namelijk de Cycladen! Hier kun je lekker eilandhoppen over verschillende eilandjes zoals Santorini, Mykonos, Syros en Naxos. Ieder eiland wordt gekenmerkt door de witte huizen met blauwe accenten, wat een superzomers beeld geeft. Naast een hoop oude cultuur kun je hier natuurlijk ook gewoon heerlijk genieten van het blauwe water en de lekkere zandstranden.

5. Vilnius

Als laatste hebben we er ook een voor de stedentripjes: de Litouwse hoofdstad Vilnius. Het is geen London of Parijs, maar ook hier zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden die een trip naar Vilnius echt leuk maken. De stad heeft een oud centrum dat uit de Baroktijd stamt met veel katholieke en orthodoxe kerken. Het hart van Vilnius wordt gevormd door Cathedral Square waar je het Paleis van de grote Hertogen van Litouwen kunt vinden en de grote Vilnius Kathedraal die je ook mag bezoeken. Breng ook een bezoekje aan de hoofdstraat van het oude centrum waar allerlei leuke souvenirkraampjes en restaurantjes te vinden zijn.