De top #4 vakantie eilanden in Spanje

Mooie vakantie eilanden zijn in Spanje niet moeilijk te vinden. Van Ibiza tot Gran Canaria en van Mallorca tot Tenerife; wat eilanden betreft is er in Spanje voor iedereen wat wils.

Gran Canaria, het vakantie eiland voor het komende jaar!

Gran Canaria is perfect voor degene die op zoek is naar prachtige stranden en gezellige maar drukke straten. Het is namelijk één van de meest toeristische eilanden in Spanje’s bezit, en is dankzij de aangename weeromstandigheden het hele jaar door een geweldige plek om je vakantie te vieren. Er zijn dan ook genoeg hotels, appartementen en bungalowparken te vinden, voor alle soorten budgetten. Aan witte stranden komt Gran Canaria ook niet tekort: Playa del Inglés of Maspolamas zijn zeer populair. Naast zon, zee en strand heeft Gran Canaria nog veel meer te bieden. Ze heeft prachtige landschappen: oases, bergen, duinen, vulkaankraters en dennenbossen, net als het fantastische onderwaterleven. Vergeet dus vooral niet om het binnenland een bezoekje te brengen wanneer je afreist naar Gran Canaria.

Op vakantie naar Tenerife

Ben je meer een fan van grote clubs en all-inclusive hotels, dan is Tenerife misschien iets voor jou. Tenerife is het grootste Canarische eiland, en wordt dan ook druk bezocht door toeristen. El Teide is dan ook een veel bezochte attractie: de hoogste berg van Spanje, die kan worden bereikt met een kabelbaan. Ook het nachtleven in Tenerife is zeker niet verkeerd. Bars, terrasjes en discotheken zijn er genoeg te vinden. Er zijn zelfs een aantal Nederlandse kroegen.

Het zuiden van Tenerife

Vooral in het zuiden van Tenerife zijn de grote all inclusive hotels en appartementen. Er zijn veel toeristen die dit gedeelte van het eiland niet eens willen verlaten, en dat terwijl het binnenland ontzettend veel te bieden heeft met z’n mooie groene gebieden. Ook het nachtleven is daar een feestje. Er zijn vele clubs, en daarnaast schijnt het carnaval schijnt daar zelfs bijna net zo spectaculair te zijn als in Rio de Janeiro zelf. Een feestje op een vakantie eiland is dus zeker niet verkeerd. Mocht je benieuwd zijn naar deze eilanden, breng dan een bezoekje aan stip vakanties en boek jouw trip naar de zon!