5 Tips voor een leuke gezinsvakantie in Frankrijk

Frankrijk is al vele jaren één van de meest favoriete vakantielanden voor gezinnen. Jaarlijks trekken vele tienduizenden Nederlanders naar Frankrijk, meestal met de tent of caravan om hun vakantie door te brengen op één van de vele campings. Frankrijk is met name populair omdat een vakantie relatief voordelig is. Hier zijn vijf tips om er met je gezin een leuke vakantie van te maken.

1. Campings met faciliteiten voor kinderen

In Frankrijk vind je veel campings met faciliteiten voor kinderen. Een vakantiepark of camping is dan ook vaak geen probleem. Veel campings hebben een zwembad of een leuke speeltuin waar de kinderen zich prima kunnen vermaken. De ouders kunnen genieten van de rust met een goed boek of lekker luieren in de zon.

2. Vakantie in Noord-Frankrijk

Veel mensen rijden in één ruk door naar Zuid-Frankrijk. Maar ook Noord-Frankrijk heeft veel te bieden. Het is er vaak minder heet dan in het zuiden en aan de kust van de Atlantische Oceaan kun je prima genieten aan het strand. Daarnaast vind je in deze regio meerdere pretparken, speeltuinen en klimparken waar je kinderen zich prima zullen vermaken.

3. Een dagje Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, het pretpark dat halverwege de jaren 90 zijn deuren opende in Frankrijk, is nog steeds enorm populair. Als je je vakantie in de buurt van Parijs doorbrengt dan is een dagje Disneyland met de kinderen natuurlijk een ideaal uitstapje. Er zijn meerdere attractieparken en er is voor ieder wat wils te vinden. De kleintjes genieten van de eenvoudige attracties, oudere kinderen en volwassenen kunnen hun hart ophalen met de spectaculaire achtbanen.

4. Vakantie in de Provence

Wil je met de kinderen niet alleen maar aan het strand liggen, dan kun je een camping zoeken in Frankrijk in de regio Provence. Hier vind je prachtige natuurgebieden, maar als je een dagje strand wilt dan kan dat aan de Côte d’Azur. Aan de Middellandse Zee is het in de zomer bijna altijd mooi weer, op een enkele verfrissende regenbui na.

5. Zongarantie in Zuid-Frankrijk

Wil je zeker weten dat je een zonvakantie hebt en bruinverbrand terugkomt? Dan is Zuid-Frankrijk de meest voor de hand liggende bestemming. Maar wil je toch eens een keer wat anders dan de Route du Soleil volgen en in Zuid-Frankrijk je vakantie doorbrengen met tienduizenden andere Nederlanders? Boek dan een camping op Corsica. Een verrassend mooi eiland met veel natuurschoon en mooie stranden waar de kinderen heerlijk kunnen genieten van zee en zand.