Een culturele vakantie in Italië

toscane

Als je eens lekker cultuur wilt snuiven, denk dan eens aan een vakantie in Toscane. Dat is een enorme provincie in het midden van Italië. Want hier vindt adembenemende landschappen, kastelen en landhuizen. Je kunt er heerlijk van de zon genieten aan het strand en 1 van de vele culturele attracties bezoeken die het gebied rijk is. Zoals het standbeeld van David, de kathedraal van Florance of bijvoorbeeld de toren van Pisa.

De beste stranden in Toscane

Als je met de auto Toscane bezoekt dan ontdek je vanuit het Noorden eerst het gebied Riviera Apuana en Lunigiana. Een lang gestrekt gebied met heerlijke zandstranden en dorpjes. Hier kun je heerlijk vertoeven op een strandbedje en als het te warm wordt dan neem je toch een heerlijke gelato.
Ga je vervolgens wat lager dan kom je de stranden van Pisa en Tirrenia tegen. Hier vind je ook mooie wandelgebieden en wijngaarden. Rondom deze stranden kom je een soort van pijnboomachtig gebied tegen. Die als duinen dienen, waarna je daarachter de zandstranden tegenkomt.

Let op met parkeren. Elk strandgebied heeft zijn eigen parkeer regels. Houdt de borden goed in de gaten, want er wordt vaak gecontroleerd. In de meeste gevallen, lopen er parkeer bediende op de parkeerplaats rond. Daar kun je snel en eenvoudig een kaartje kopen en daarmee een boete voorkomen.

De ideale Italiaanse beleving

Wil je je even als echte Italiaan genieten, zorg er dan zeker voor dat je ook geniet van het Italiaanse eten. Heerlijke verse pasta maaltijden of een pizza uit een steenoven. Deze maaltijden worden bereidt met verse en voedzame ingrediënten. Italianen houden ook heel erg van koken met olijfolie een gezonder alternatief dan gefrituurd eten of bakken en braden met vet. Een echte Italiaan eet ook heel veel vis. Iets wat natuurlijk makkelijk te vangen is in de Middellandse zee.