Welke landen zijn interessant om een vakantiehuis te huren?

In dit artikel zullen we aandacht schenken aan enkele tips bij het besparen van kosten bij het boeken van een vakantie, met name gericht op een vakantie waarbij een vakantiehuis en/of villa gehuurd wordt. Zo besteden we aandacht aan landen die interessant zijn om te bezoeken, wanneer je het beste kunt boeken en hoe je zoveel mogelijk geld kunt besparen.

Kosten besparen

Een vakantie is voor veel Nederlanders een must, het is voor mensen een uitlaatklep en een rustmoment. Ondanks dat het voor veel mensen dus een enorm waardevol moment is, is het toch belangrijk dat je de kosten binnen budget houdt. Daarom hieronder enkele tips om geld te besparen bij het boeken van een vakantie:
#1) Boek de reis vroegtijdig, wanneer je aankomende zomer op vakantie wilt is het verstandig om de reis nu al te boeken. Profiteer van de ‘vroegboekkortingen’!
#2) Wat voor accommodatie ga je huren en op wat voor locatie? Wanneer je naar een dure plaats op vakantie gaat, bijvoorbeeld Ibiza, kan het enorm veel geld schelen wanneer je nét buiten het centrum gaat.
#3) Ondanks dat je de kosten wilt drukken, wil je natuurlijk wel waar voor je geld en een fatsoenlijke accommodatie hebben. Uit onderzoek blijkt dat de beste prijs- kwaliteitsverhouding naar voren komt bij het huren van een vakantiehuis. Appartementen en hotels zijn regelmatig prima, maar daar zitten grote commerciële organisaties achter. Wanneer je een vakantiehuis van een particulier huurt, hebben ze er baat bij als het kwalitatief goed onderhouden is en niet al te duur is, alleen dan kunnen ze hun huis nog verhuren. Anders gaat iemand wel naar een appartementen complex, toch?

p.s. wanneer je met meer dan 6 personen op vakantie gaat is het altijd interessant om te bekijken of het niet voordeliger is om een vakantiehuis te huren.

Landen rondom de Middellandse zee

De meest populaire landen om een vakantiehuis te huren zijn de landen rondom de Middellandse zee. Wij adviseren dan ook om een vakantiehuis te huren in Griekenland, Spanje, Italie of Turkije. De reden hiervan is dat de markt voor vakantiehuizen in deze landen goed ontwikkeld is en de kans op een slechte ervaring dus klein is. Daarnaast bevinden de villa’s zich vaak op enorm mooie locaties in deze landen.