Vakantie Albanië: Vakantieland in opkomst

Op vakantie naar Albanië? Steeds meer mensen trekken er op uit naar dit land gelegen in de balkan. De (toenemende) aantrekkingskracht van Albanië heeft verschillende oorzaken, denk aan kosten, de natuur en zelfs TikTok!

Toenemende populariteit: Waar komt het vandaan?

Waarom Albanië steeds populairder wordt, heeft verschillende redenen. Zo is leven daar goedkoop heeft het een mooie natuur, maar dit is niet nieuw. De reden dat het nu steeds populairder wordt, komt voornamelijk door media. Zo is het programma ‘Wie is de Mol’ er opgenomen, dit heeft de kijkers laten zien hoe mooi het land is. Ook is TikTok van invloed, zo maken verschillende reis-bloggers, video’s over Albanië. Ze laten met beelden zien hoe mooi het is en spreken zich uit over de lage prijzen. Zo komen steeds meer mensen er dus achter wat Albanië te bieden heeft. Ook bieden/ raden reisorganisaties het land steeds vaker aan.

De schoonheid van Albanië

Albanië biedt verschillende schitterende plekken die je echt moet bezoeken, mocht je op vakantie in Albanië zijn;

Tirana

In deze hoofdstad ontdek je de cultuur, geschiedenis en geniet je van een heerlijk etentje op de gezelligste terrassen.

Berat

Berat, ook wel ‘de stad van 100 ramen’, heeft een geschiedenis die 4000 jaar teruggaat. Wandel door deze fascinerende stad en geniet van unieke architectuur. Je mag de kasteelwijk van Berat is zeker niet overslaan. Dit kasteelfort torent boven de daken van de stad uit en is het symbool van de stad.

Ksamil

De Malediven van Europa, ja echtwaar. Ksamil dankt deze vergelijking aan de prachtige omgeving. Terrassen aan de kust, rieten parasollen en het kristalhelder water, terwijl je omgeven bent door de mooiste bergen. Net of je in de Maldiven bent.

Sarane

Deze badplaats, gelegen aan de Ionische zee, is erg levendig en ligt op 14 km afstand van het Griekse eiland Corfu. Veel Grieken komen op bezoek, maar je kan vanuit hier ook zelf naar Corfu. Sarande heeft ook een kleurrijk nachtleven, dus zin om een nachtje te beleven in Albanië is Sarande absoluut een aanrader.

Gjirokaster

Sinds 2005 staat deze prachtige plek op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Het is dan misschien ook wel de mooiste stad van Albanië. De stad heeft als bijnaam ‘de stad van 100 trappen’, echt het bezoeken waard!

Syri I Kalter

Vertaald betekent dit ‘het blauwe oog’, de zoetwaterbron heeft deze naam heeft te danken aan de heldere blauwe kleur van het water. De bron is wel 50 meter diep, officieel mag je er niet in duiken. Hier houden de echte durfals zich echter niet aan. Je kan er ook lekker eten, bij restaurant SYRI I KALTËR.

Een halve liter bier voor 2 euro!?

Mocht je nog niet overtuigd zijn door de schitterende cultuur, architectuur, geschiedenis en natuur. Nou, dan klinkt het wellicht niet verkeerd als je voor een halve liter bier 2 euro kwijt bent, een koffie je 60 cent kost en je kan dineren voor 10 euro. In de toeristische gebieden vallen de prijzen wat hoger uit, maar het is nog steeds erg goedkoop als je het vergelijkt met andere landen.

Waarom op vakantie naar Albanië?

Dus, waar wacht je nog op? Ontdek een van de mooiste landen in Europa, het wordt steeds populairder, dus geniet nu nog van het land in relatieve rust. Het kost je niet veel en je hebt de mooiste stranden, bergen en stadjes. Veel reisorganisaties bieden Albanië aan, dus boeken is ook zeer eenvoudig! Ook hebben de reisorganisaties altijd goede tips bij het uitzoeken van een verblijf.