Op vakantie in Algarve Portugal

portugal

Algarve was vroeger de plek waar Portugese ontdekkingsreizen begonnen. Vanuit Algarve gingen ze heel de wereld over. In Algarve worden de toeristen die Algarve bezoeken ook met open armen ontvangen. De stranden die Algarve heeft zijn ook echt van uitstekende kwaliteit. Het water is er erg mooi en helder, het water is ook heerlijk warm, gemiddeld 20 graden. De zandstranden zijn omgeven door goudkleurige rotsen.

Algarve beschikt over erg mooie bergen. De toeristen kunnen nog allerlei tradities terugvinden die vroeger werden gebruikt door de bewoners. Algarve beschikt over zeer mooie steden, waaronder Albufeira, Silves, Portimão, Tavira, Lagos en de hoofdstad Faro. Ook beschikt het gebied over veel spa’s. Algarve heeft in totaal een kustlijn van totaal 170 km lang. Dat is de hele zuidkant van Portugal. Het weer is er erg lekker, een gemiddelde van 27 graden in de zomer. Doordat Algarve zo groot is, is het in bepaalde delen stukken warmer, maar in andere delen toch nog wat kouder dan het gemiddelde. De gemiddelde neerslag regen is er nihil, in totaal regent er in de zomer ongeveer 10 keer.

Activiteiten in de omgeving

Algarve beschikt over allerlei activiteiten. Zoals dat er in de steden Portimão en Albufeira veel te beleven is dag en nacht. Albufeira is een erg bekende uitgaansvakantie voor jongeren. Overdag kun je er heerlijk tot rust komen aan het water, op het terras en natuurlijk bij je verblijf. S ’avonds word de stad om getoverd tot uitgaansgelegenheid. Albufeira zit bij de top 2 populairste bestemmingen voor Nederlandse jongeren die graag willen feesten. Natuurlijk zijn er in Portugal natuurlijk ook hele andere activiteiten in Algarve. Zoals dat je in Silves de overblijfselen kunt bekijken van het Arabische verleden. Ook heb je een hele andere kant in de provincie, zoals voetbalverenigingen. De provincie Algarve heeft maar één club in de Primeira liga, en dat is Portimonense SC. Het stadion beschikt over een capaciteit van 16.500 man. Ook beschikt de provincie over veel golfbanen.

Vakantiehuisjes Algarve Portugal

Er zijn erg veel vakantiehuis in Algarve. Portucasa.com beschikt over veel van die huizen, in totaal beschikken ze over meer dan 146 vakantiehuizen in Algarve. De vakantiehuisjes die er staan zijn bijna allemaal met privé zwembad. Ook beschikt portucasa over villa’s en appartementen, die er te huren zijn voor toeristen. Je hebt verblijven in allerlei soorten en prijscategorieën. De Appartementen, villa’s en vakantiehuizen staan zowel aan de kust als in het midden van de provincie. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen een vakantiehuis te huren vlak naast het uitgaansgelegenheid Albufeira. Of bij Silves als je de overblijfselen kunt bekijken van het Arabisch verleden in Silves. En zo zijn er nog veel meer gelegenheden.