Backpacker, flashpacker, kamperen!

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het leven van de mens. Dit heeft ook invloed op de reisstijl van mensen. Reizen is erg veranderd in de afgelopen jaren. Zo kwam de ontwikkeling van backpacker naar flashpacker en het flashpacken heeft zich nu ontwikkeld in een nieuwe trend: rondtrekken met een camper of vouwwagen. Hoe deze verandering eruit heeft gezien en hoe de nieuwe reistrend van 2019 eruit ziet, staat hier geschreven!

De ouderwetse backpacker

Bij veel mensen zit er een standaard plaatje in het hoofd wanneer ze denken aan een backpacker. Dit is een man of een vrouw, meestal tussen de 20 en de 30 jaar, die de wereld willen verkennen na de studie of in een tussenjaar. Zij reizen alleen of samen met iemand anders, maar nooit met een groep. De reizigers boeken alleen een ticket en vertrekken dan met slechts een rugzak naar het land waar ze gaan rondtrekken. In het onbekende land gaan ze zelf op zoek naar een slaapplaats. Dit zijn vaak low budget kamertjes met weinig tot geen luxe. Het wordt echt alleen gebruikt om te slapen. Ze hebben zelf de vrijheid om te kiezen waar ze naartoe gaan en hoelang ze daar blijven. Deze vrijheid is typisch voor een backpacker.

Flashpacker

De afgelopen jaren is het begrip backpacken flink veranderd. Het backpacken is mee veranderd met onze levensstijl. De levensstijl van de mens wordt steeds luxer en makkelijker. Wanneer men dan op vakantie gaat, willen ze deze levensstijl aanhouden. Hierdoor is het begrip flashpacker in het leven geroepen. Dit is een combinatie van het woord fancy en het woord backpacker. Een flashpacker is niet leeftijdsgebonden zoals een backpacker. Flashpackers kunnen gezinnen, stelletjes, jongeren en zelfs ouderen zijn. Vaak is het zo bij flashpackers dat ze thuis al de vliegtickets regelen en de slaapplaatsen, zodat ze altijd een dak boven het hoofd hebben. Dit zijn in tegenstelling tot de backpackers ook geen low budget kamertjes meer. Het is een afwisseling van hotels, appartementen en bed & breakfasts. Ook de plaatsen waar de flashpackers heen gaan zijn anders dan die van backpackers. Backpackers zoeken het avontuur op en gaan naar de middle of nowhere van een land, terwijl de flashpackers liever rondtrekken in bekende plaatsen om mooie dingen te zien. Een groot verschil dus, die de komende jaren gaat blijven ontwikkelen.

Kamperen

Rondtrekken met een camper of vouwwagen wordt de trend van 2019! Mensen hebben zoals eerder gezegd meer behoefte aan luxe tijdens het rondtrekken. Hierdoor hebben ze veel minder vrijheid, omdat ze verbonden zijn aan de slaapplaatsen die luxe hebben. Daardoor kunnen ze het avontuur minder opzoeken, wat veel reizigers een nadeel vinden. De perfecte oplossing hiervoor is rondtrekken met een camper of vouwwagen! Hierin zit aardig wat luxe, kunnen mensen hun eigen spullen meenemen en hebben ze zelf de vrijheid om te kiezen waar ze naar toe gaan. Australië ontdekken per camper is een waar avontuur én bucketlister. Dit prachtige land heeft het perfecte landschap om rond te reizen met een camper. Het is al een erg populair land onder de backpackers, maar wilt u nu als flashpacker reizen en toch de vrijheid hebben van een backpacker? Dan is een camper of vouwwagen de perfecte oplossing!