Kamperen in Oost-Europa? De beste plekken!

Als jij ook genoeg hebt van die constante vakantie naar Frankrijk, Spanje of Portugal heb ik goed nieuws voor je! Oost-Europa is zeer toegankelijk voor toeristen, heeft prachtige bestemmingen en is zeer goedkoop. Hieronder zal ik de meest populaire kampeerbestemmingen in oost Europa bespreken.

Kroatië

Kroatië is een prachtig land gelegen aan de Adriatische kust. Het land zit vol met prachtige stranden, gezellige mensen en geweldig weer. Hierdoor is Kroatië de ideale plek om te kamperen. Als jij ergens naast de prachtige Adriatische kust wilt kamperen en goedkope drankjes wilt drinken dan is Kroatië ’the place to be.’ Er zijn geen specifieke hotspots in Kroatië maar vooral een grote aanbieding aan kleinere kampeerplekken die verspreid zijn langs de kustlijn. Om je alvast in de goede richting te brengen kan je bijvoorbeeld bij de ANWB kijken naar een groot aanbod aan Kroatische campings.

Montenegro

Montenegro is een kleiner staatje dieper in het zuiden die ook aan de Adriatische Kust ligt. Montenegro is veel minder bekend dan Kroatie maar is even perfect (en misschien nog wel meer perfect) als vakantiebestemming. Montenegro heeft een prachtige natuur en doordat het relatief onbekend is aardig lage prijzen voor toeristen. Kamperen kan zowel aan de Adriatische kust als in het binnenland. In het binnenland zijn een aantal prachtige meren waar je geweldig kunt zwemmen.

Slovenië

Als je op zoek bent naar een mooie zwemvakantie zijn Montenegro en Kroatië perfect voor jou. Ben je op zoek naar iets anders? Dan is Slovenië vast wel iets voor jou! Slovenië beschikt over een adembenemende natuur met prachtige meren en kloven in slovenie. Als jij een vakantie zoekt waar je een prachtig land kunt ontdekken zonder veel te betalen, dan is Slovenië de perfecte plek voor jou! Ook is Slovenië de perfecte plek om een tripje te maken naar buurlanden Kroatië of Italië waarbij je gelijk andere culturen kunt ontdekken.

Om wat inspiratie op te doen kijk dan zeker eens op goslovenië voor het laatste nieuws over Slovenië