Frankrijk heeft voor ieder wat wils

Voor de pandemie was Frankrijk, met bijna negentig miljoen reizigers, een van de meest bezochte landen ter wereld. Dat het land zo’n populaire vakantiebestemming is, is voor ons geen verrassing. Het aangename klimaat, de heerlijke Franse keuken, de prachtige natuur, de pittoreske dorpjes en ga zo maar door: Frankrijk heeft het allemaal. De diversiteit van het land is voor veel mensen de reden om hier hun vakantie door te brengen. Want of je nu de voorkeur geeft aan een actieve vakantie, liever de hele dag op een bedje vertoeft, een echte cultuursnuiver bent of je graag van restaurant naar restaurant verplaatst, in la France kan iedereen zijn hart ophalen. Daarnaast heeft het land een ruim aanbod als het gaat om vakantiehuizen. Een vakantiehuis in Frankrijk biedt elk type reiziger de mogelijkheid tot het ondernemen van tal van activiteiten, maar is ook een uitkomst om ultiem te kunnen ontspannen.

Indrukwekkende geschiedenis

Het unieke karakter van Frankrijk heeft het land onder andere te danken aan de rijke geschiedenis. In het land zijn wel 40.000 kastelen en veel iconische aquaducten te vinden die nog stammen uit de Romeinse tijd. Ook barst het er van de eeuwenoude dorpjes. Onder andere in de regio Languedoc, die al sinds de prehistorie bewoond is, zie je nog veel van dat soort bouwwerken terug. Tussen de beboste bergtoppen zitten verschillende oude dorpjes verscholen die je goed kunt herkennen door de hoopjes oranje daken. Verder vind je in dit gebied resten van oude handelsroutes van de laken-, graan-, wijn- en likeurexport waar dit gebied lang geleden om bekend stond.

Geuren…

Denk je aan Frankrijk, dan denk je aan wijn en stokbrood. Fransen zijn echte Bourgondiërs. Ze nemen de tijd voor het eten, ongeacht het moment van de dag. De Franse keuken is dan ook niet zonder reden zo razend populair. Coq au vin, bouillabaisse, crêpes, steak tartare, begin je al trek te krijgen? Je kunt hem stillen in de ontelbare restaurants, maar ook lokale streekproducten van de markt zijn het proeven waard.

…En kleuren

Naast heerlijke geuren heeft Frankrijk ook een rijk kleurenpalet. Het land was niet voor niks een grote inspiratiebron voor Vincent van Gogh. De witte bergtoppen van de Alpen en de Pyreneeën bijvoorbeeld, steken mooi af tegen de lager gelegen groene vlaktes en blauwe meren. Ook de kustlijn van de Côte d’Azur mag niet worden vergeten met zijn blauwe water en witte zand en de groene palmbomen en gekleurde huizen langs de boulevard. Om over de groene bossen, paarse lavendelvelden en gele zonnebloemvelden nog maar te zwijgen…

Ruim aanbod vakantieparken

Iets waar Frankrijk ook om bekend staat, zijn de talloze campings en vakantieparken. Er is geen land waar het aanbod zo groot is als in Frankrijk. Of je nu zoekt naar rustige vakantiehuizen met privézwembad of naar levendige parken met een animatieteam voor de kinderen, door het veelzijdige aanbod komt iedereen aan z’n trekken.