Een nieuwe taal leren tijdens je vakantie

Wat is nu een betere plek om een nieuwe taal te leren dan in het land waar dit gesproken wordt? Het leren van een nieuwe taal kan op veel verschillende manieren. Je kunt hiervoor naar school, zoals avond of weekendschool. Je kunt zelfs privéles nemen, of andere opties toepassen waarbij je jezelf zonder de hulp van andere een nieuwe taal gaat leren.

Zelfstudie mogelijkheden.

Hiervoor zou je een boek bij de bibliotheek kunnen lenen. Gebruik kunnen maken van verschillende taal apps zoals de gratis taal app Duolingo. Youtube filmpjes kijken waar de gewenste taal wordt onderwezen of op zoek gaan naar websites met taallessen en cursussen, zoals die van de vele thuisstudie aanbieders.

Vooral de laatstgenoemde mogelijkheden waarbij je voor zelfstudie kiest zijn uitermate geschikt om een taal in het land van herkomst te leren. Je hebt het misschien niet direct door, maar dit brengt veel voordelen met zich mee.

Zweeds leren tijdens een vakantie in Zweden.

Laten we in dit voorbeeld de taal ‘Zweeds’ gebruiken. Zweden is een erg mooi land met een rijke cultuur en een hele mooie taal. Hoewel er talen in vele vormen bestaan, denk aan de technische taalcursussen of de zakelijke taal varianten. Nemen we in dit voorbeeld Zweeds voor beginners.

Hoe mooi zou het zijn om een dergelijke taalcursus zoals Zweeds voor beginners in Zweden zelf te leren? We nemen hier deze taal als voorbeeld, maar dit kan natuurlijk elke taal zijn. Spaans in Spanje leren, Italiaans in Italië en ga zo maar door. Allemaal mooie talen en hele mooie landen om te bezoeken. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos.

Je leert de taal sneller.

Je leert de taal veel sneller in het land waar het gesproken wordt. Waarom? Omdat je daar eerder geneigd bent om de taal in praktijk te brengen. Hoe doe je dit? In feite is het heel simpel. Je bestelt een taalcursus via een van de thuisstudie / afstandsonderwijs aanbieders zoals in dit voorbeeld die van Laudius. Die overigens kwalitatieve en betaalbare cursussen heeft.

Omdat dit een compleet digitale cursus is die je overal kunt volgens zolang je een internetverbinding hebt. Kun je deze dus overal ter wereld volgen en oefenen. Dus waarom niet tijdens een vakantie of stedentrip in Zweden.

Direct in de praktijk brengen.

Alles wat je met deze taalcursus Zweeds leert kun je vervolgens direct in de praktijk brengen. Omdat het een taalcursus voor beginners is, leer je de basiselementen van de taal zoals het gedag zeggen en begroeten van mensen. Boodschappen doen en eten en drinken bestellen in restaurants. De weg vragen en ga zo maar door. Allemaal aspecten die je juist tijdens een stedentrip in praktijk kunt brengen.

Het mooie van de meeste taalcursussen die je via een zelfstudie op afstand kunt bestellen ook de optie hebben om met een audio luisterboek te leren. Deze kun je dan als mp3-bestand op speler zetten en tijdens je bezoek aan een land en of stad luisteren. Zo leer je terwijl je reist, hoe geweldig en slim is dat?