Vakantie Corfu | Griekenland

vakantie griekenland

Corfu is een populaire zonvakantie bestemming. De veelzijdigheid is één van de belangrijkste redenen waarom mensen naar Corfu gaan. Het prachtige weer, schitterende stranden en interessante bezienswaardigheden zijn eveneens belangrijke redenen. Corfu is het noordelijkste en groenste Ionische eiland. Corfu wordt slecht door een zeestraat van 2 kilometer gescheiden van Albanië. Na Kefalonia is Corfu het grootste Ionische eiland. Het landschap op Corfu is zeer afwisselend, vooral in de lente is het er prachtig, alles staat dan in een weelderige bloei. Het noorden is bergachtig en leent zich voor mooie wandelingen, prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het midden van het eiland is heuvelachtig en in het zuiden is het redelijk vlak met prachtige natuur en vooral olijfbomen en cipressen.

De hoofdstad, havenstad en onbetwist centrum is Corfu-stad. Je vindt er onder andere forten, kerken, musea en prachtige huizen. Je kunt er shoppen in de talloze winkeltjes, een bezoek brengen aan de dagelijkse markt, een hapje eten of wat drinken in de diverse taverna’s, bars en restaurantjes, kortom… er is genoeg te doen in de stad. Het Venetiaanse fort en de oude stadsmuren zijn zeker een bezoekje waard.

naar Corfu Gids, jouw digitale reisgids over Corfu


De persoon achter Corfu Gids

Ik ben Jolanda, alias Miss Kerkyra. Sinds 2001 kom ik jaarlijks op Corfu. Ik heb er mijn hart aan verloren, het is echt mijn 2e thuis geworden. In 2016 ben ik er zelfs met mijn grote liefde Ben getrouwd, officieel voor de Griekse wet. Dit bewijst wel dat ik een echte Corfu-liefhebster ben. Ooit hopen we voorgoed op Corfu te gaan wonen. Corfu Gids is uit deze liefde ontstaan, het is een website waar ik jou alles over Corfu vertel. Ik werk samen met diverse touroperators, alle accommodaties die op mijn website staan kan ik je dan ook van harte aanbevelen. Veel plezier met ontdekken!

Corfu Gids biedt jou …

  • alle informatie over Corfu
  • forum voor vraag en antwoord
  • Corfu vakanties
  • ervaringen van anderen
  • prachtige foto’s van Corfu
  • contact met Corfu liefhebbers