Backpacken in Phuket

Phuket, de plek om tijdens je backpackersreis het nachtleven te bezoeken. Tevens de plek met het mooiste strand van Thailand om de volgende ochtend op uit te brakken. Bij het boeken van een parkeerplaats nabij het vliegveld voor vertrek kreeg ik al zin in de witte stranden met helderblauw water als uitzicht die ik tegenkwam op Wetravelcheap.nl. Tijdens mijn avontuur in Patong waren mij meerdere dingen opgevallen.

Bangla Road

Allereerst de straat die niet te missen valt: de Bangla Road. Alleen al door de straat lopen is een hele beleving. Mannen zijn het doelwit van de proppers voor de bars en de vele pingpong shows. Ben je nog onbekend met het concept pingpong shows? Dan raad ik je aan om dit te Googelen, of niet. Eigen risico.

No. 6 Restaurant

Wanneer je vanaf het strand de Bangla Road doorloopt, kom je uit bij de Thanon Ratuthit Songroipi Road. Aan de linkerkant zie je een klein zaakje met een chronisch lange rij vanaf 18.00 uur tot pak hem beet 22.00. Wanneer je er langsloopt, zie je mensen dicht op elkaar zitten met tafels vol heerlijk eten. De geur streelt je zintuigen en je sluit vanzelf achteraan in de rij. Dit eten moet je proeven. Een klein bordje vermeld de naam van de zaak, No. 6.

Old Phuket Town

Mijn reis in Thailand begon niet in Patong, maar in de Old Phuket Town. Dit is het centrum van Phuket. Vele straatverkopers maken het karakter van de stad en de mogelijkheden aan street food zijn oneindig.

Vanaf Phuket zijn de Wat Chalong Temple en Big Buddha twee aanraders om de cultuur van Thailand te proeven.

Ga nu weg!

Ben je nu nog in Nederland en twijfel je of Thailand jouw volgende reisbestemming is? Bij deze is dat besloten. Boek nu vanaf vliegveld Eindhoven je reis naar Phuket inclusief een parkeerplek bij vliegveld Eindhoven Airport. Later zul je mij dankbaar zijn dat je hebt besloten om naar Phuket te gaan. En als laatste tip voor je avontuur in Thailand: neem een extra slotje mee voor aan je backpack.