De 4 mooiste steden in Rusland

Rusland is een geweldig land dat veel te bieden heeft op gebied van natuur en cultuur. Een Rusland vakantie is dan ook zeker de moeite waard. Als je het land binnenkomt, voelt het alsof je in een totaal andere wereld bent. Rusland is een heel groot land met veel mooie steden. Dit zijn de 4 mooiste steden op een rijtje.

1: Sint Petersburg

Sint Petersburg is het culturele hoogtepunt van Rusland. Eén van de bekendste musea van de wereld is te bezoeken in de stad namelijk: de hermitage. Ook is Sint Petersburg de stad waar het ballet werd uitgevonden en de beroemde componist Tsjaikovski vandaan komt. De stad is gesticht door de tsaar Peter de Grote en dat zie je tot vandaag de dag nog goed in het straatbeeld. De mooiste bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de Hermitage, het Zomerpaleis en de Sint-Izaäkskathedraal. In de stad vind je een groot aantal rivieren, kanalen en bruggen. Sint Petersburg is waarschijnlijk het hoogtepunt van je Rusland vakantie.

2: Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland en ook zeker het bezoeken waard. De stad is gigantisch en daarom erg indrukwekkend. Alleen al het bekende Rode Plein is fantastisch om te zien.  Ook het Leninmausoleum is erg mooi om te bezoeken. Verder kun je in Moskou volop genieten van het uitgaansleven. Er zijn veel clubs en casino’s te vinden.

3: Yekatarinaburg

Yekatarinaburg mag zeker niet ontbreken in een Rusland vakantie. Deze stad ligt aan de Iset rivier en is het economische centrum van het Oeralgebergte. De stad is gesticht door de Tsaar Peter de Grote net als Sint Petersburg. Ook in Yekatarinaburg zie je dit terug aan de imposante architectuur en gebouwen.

4: Kazan

Kazan is de derde stad van Rusland. Het is een oude stad met een rijke geschiedenis. De architectuur van deze oude handelsstad is erg indrukwekkend. Ook de promenade Boumanstraat is de moeite waard. Dit is een lange promenade met gezellige restaurants, winkeltjes en boetiekjes. Ook in Kazan kun je het Kremlin bezoeken. In deze stad heeft het Kremlin een Oosters tintje. De grootste moskee van Europa is hier ook te bezoeken namelijk, de Qol Sharif Moskee.