Comfortabel op wintersport

Ga je graag op wintersport, lekker naar Oostenrijk of Zwitserland? Bijna iedereen vind de gezelligheid van de wintersport wel leuk. Dus; als je binnenkort of volgend jaar weer gaat heb je er vast zin in. Wat pak je allemaal in als je gaat? Skikledij natuurlijk. De meeste mensen hebben hun eigen skikledij om mee te nemen naar het land van bestemming. Heb je ook je eigen schoenen voor het skieen of het snowboarden? Dan is het handig dat je kijkt naar een bootfitting op maat. Bootfitting klinkt misschien een beetje apart, maar het is de precieze vertaling uit het Engels: laarzen passen. Eigenlijk is het dus gewoon het aanmeten van je skischoenen. Maar hoe gaat dat in zn werk?

Het gaat eigenlijk om de laarzen aanmeten, aanpassen en vervolgens samenstellen. Eerst worden er 2d en 3d scans gemaakt van je voeten, hielen en van de manier hoe je staat. Dus, als alles goed in kaart is gebracht kan je samen met een specialist gaan kijken naar de eventuele knelpunten. Het is super belangrijk om te kijken of alles goed zit, zodat je geen last gaat krijgen na iets wat een hartstikke leuke vakantie was. Dit is dus heel anders dan simpelweg je goede maat skischoen uitzoeken en passen. 

Maar hoeveel kost een speciale fitting dan? Als je geen last hebt van speciale blessures is het bij een aantal aanbieders gewoon gratis. De aanbieders vinden dat dit past bij de service die je hoort te krijgen. Voor rond de 50 euro kan je een speciaal consult aanvragen voor als je wel last hebt van extra blessures. Dit kunnen dan blessures rond de hak, in de voet zelf of in het hele been zijn. Daarnaast hangt aan een skischoen natuurlijk ook nog een prijskaartje. Veel skischoenen zijn tussen de 400 en 600 euro. Als je de skischoen aangemeten krijgt heb je er ook nog een zool bij die ook tussen de 100 en 160 euro kost. Je moet daarom wel rekening houden met een bedragje als je je eigen skischoenen gaat kopen! Maar uiteindelijk heb je een hele comfortabele skivakantie, en dat is natuurlijk het belangrijkste.