5 Tips voor het vinden van de leukste wintersportvakantie

Steeds meer mensen gaan op wintersportvakantie. Sommigen gaan skiën, snowboarden of langlaufen, anderen willen gewoon genieten van de sneeuw en de typische sfeer. Zeker nu de winters in Nederland steeds zachter worden en de kans op sneeuw of vorst steeds kleiner wordt trekken meer landgenoten er op uit om van de winterse sfeer te genieten. Dit zijn 5 leuke tips voor een geslaagde vakantie in de sneeuw.

Huur een vakantiehuis in Oostenrijk

Veel mensen die op wintersportvakantie gaan, kiezen voor een huis om in te verblijven. Zo heb je namelijk alle vrijheid en het is goedkoper dan een hotel. Een vakantiehuis huren in Oostenrijk kun je heel gemakkelijk via het internet regelen. Je kunt daarbij kiezen uit luxe appartementen voor twee personen of een gezellig vakantiehuis waar je met een groep vrienden tot wel 10 personen kunt verblijven.

Kamperen in de winter in Oostenrijk

Er zijn die-hards die het hele jaar door willen kamperen. Ook tijdens hun wintersportvakantie. Veel campings in Oostenrijk zijn dan gesloten, maar als je bijvoorbeeld met je caravan of camper op wintersportvakantie wilt gaan dan kun je terecht op verschillende locaties in het meest populaire wintersportland van West Europa. Het zal op de meeste campings niet heel druk zijn, maar het is wel verstandig om vooraf te informeren of er plaats is en of de camping bereikbaar is als er sneeuw ligt.

Wintersport in Frankrijk

Steeds meer mensen ontdekken Frankrijk als ideaal wintersportland. In de Franse Alpen en in de Pyreneeën ligt meestal voldoende sneeuw om lekker te kunnen skiën en langlaufen. Voor sommige gebieden in Frankrijk kun je een vakantie met sneeuwverzekering afsluiten. Als er dan onverhoopt toch geen of niet genoeg sneeuw ligt dan kun je de vakantie kosteloos annuleren of omboeken naar een andere locatie.

Winterpret dicht bij huis in Duitsland

Sommige mensen willen niet te ver reizen voor hun wintersportvakantie. En dat is ook vaak helemaal niet nodig. Want in de bekende Duitse plaats Winterberg is het prima toeven voor de wintersportliefhebbers. Je kunt er skiën maar er zijn ook prima laupes voor de langlaufers en als je liever wat steviger in je schoenen blijft staan kun je er ook heel mooie wandelingen maken.

Genieten in de Ardennen

Ook dicht bij huis en schitterend mooi in de winter zijn de Belgische Ardennen. Je rijdt er vanuit Nederland in een paar uur naartoe. Wil je niet zelf rijden dan is deze mooie streek ook prima per trein bereikbaar. In de Ardennen ligt weliswaar niet altijd sneeuw, maar ook zonder sneeuw kun je er genieten van het prachtige landschap van één van de mooiste delen van België.