Vijf manieren om je te verplaatsen tijdens je voetbalreis

Voor veel mensen is de organisatie van een voetbalreis naar een Europese stad best spannend. Je hebt namelijk te maken met een andere taal, onbekende valuta in geval van het Verenigd Koninkrijk, andere manieren of regels, maar ook een andere manier van verplaatsing dan je wellicht gewend bent. We hebben een aantal belangrijke vervoersmiddelen voor je op een rij gezet.

Metro (The Underground)

In veel Europese steden hebben ze een prima netwerk voor het openbaar vervoer. In Nederland is dit goed geregeld, maar in bijvoorbeeld Londen is dit nog veel beter! In Londen hebben ze een Metronetwerk waar we in Nederland jaloers op kunnen zijn. Ze noemen het ‘The Underground’. Vaak kun je voor een kleine vergoeding het hele weekend reizen. Denk hierbij aan ongeveer 10 euro waarmee je heel Londen kunt ontdekken. Als nieuwkomer in Londen kan het metrostelsel de nodige uitdaging geven.

Bus (met o.a. de bekende trolleybussen)

Begeef je je liever boven de grond, dan biedt de karakteristieke Engelse dubbeldekker voldoende mogelijkheden om je te effectief te verplaatsen in een speelstad. Met de Oyster kaart kan je eenvoudig de bus pakken om van a naar b te reizen. In de bus zelf wordt duidelijk aangegeven welke route de bus volgt en welke haltes men kan verwachten. Op deze manier kan men zich verplaatsen in de binnenstad.

Fiets huren of Fietstour organiseren

Fietsen kunnen we allemaal in Nederland. Vanaf kleins af aan hebben we gefietst. Er wordt nergens zoveel gefietst als in Nederland. Wat is er nou leuker dan op een huurfiets een compleet nieuwe stad te verkennen. Op de fiets heb je veel vrijheid en kom je in delen van de stad waar je anders niet komt. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Goedkoper dan een fiets huren gaat het vaak niet worden.

Wellicht niet geheel verwacht, maar de fiets is een prima vervoermiddel om wereldstad Barcelona te ontdekken. Ga je op voetbalreis naar Barcelona, bekijk dan ook de mogelijkheden van de fietstour in Barcelona.

Taxi, bijvoorbeeld Uber

Een duurdere optie, maar een van de makkelijkste om van A naar B te komen is de taxi. Deze haalt je op en brengt je vaak precies op de plek waar je zijn moet. In veel steden ken je niet de weg, de taxichauffeur kent die wel. Door gebruik te maken van de app ‘Uber’ kun je tientallen euro’s besparen op een taxi rit. We raden deze app dan ook zeker aan. Leuk weetje, als je de app voor het eerst gebruikt en je maakt vervolgens je mede-reiziger ook “lid” dan krijgen jullie 20 euro korting op jullie taxi rit! Vaak gebruiken wij deze korting om de laatste dag van het hotel naar het vliegveld te reizen.

Lopen

Tientallen kilometers rondslenteren in de stad. Afgelopen keren hebben we tijdens onze voetbalreizen naar Engeland al snel meer dan 10 kilometer op de wedstrijddag afgelegd! De goedkoopste oplossing voor vervoer natuurlijk, maar onthoud wel dat de bezienswaardigheden soms ver uit elkaar kunnen liggen waardoor je vrij veel meters te voet moet afleggen, dus wandelen is niet in iedere speelstad even geschikt. Het geeft je echter wel de mogelijkheden om op plaatsen te komen, waar je anders mogelijk niet zo snel terecht zou komen.

Vraag bij hotel eventueel wat extra informatie Per stad is het heel verschillend wat de beste manier van reizen is. Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf waar je hotel gevestigd is en waar je naartoe wilt. Weet je echt niet wat de beste manier van reizen is of wil je gewoon een beetje advies vraag het gewoon even aan de receptie van het hotel. Zij zijn altijd bekend en kunnen je in veel gevallen het beste advies geven en wellicht bepaalde zaken uit handen nemen.