Mijn leukste zakenreis ooit!

Ik moest laatst voor mijn werk op zakenreis naar het Belgische plaatsje Gistel. Mijn bedrijf is gespecialiseerd in gebruiksvriendelijkheid van software, en in Gistel zat een team enthousiaste game-designers die wilden dat ik hun game wat gebruiksvriendelijker maakte. Omdat het ging om een wat grotere klus, moest ik een verblijfplaats zien te vinden. En omdat de opdracht toevallig in de meivakantie was, vond ik het een leuk idee om het nuttige met het aangename te combineren: ik kon er toch net zo goed een kleine vakantie van maken? Mijn vrouw (tevens mijn secretaresse) en zoontje van 8 waren ook enthousiast, en dus gingen we op zoek naar een geschikte verblijfplaats. Het liefst hadden we een camping aan de Belgische kust. Uiteindelijk kwamen we uit bij Camping Nieuwpoort. Dat was voorzien van alle gemakken van thuis, maar dan zonder alle onnodige poespas van een hotel.

De opdracht zou lopen van dinsdag t/m donderdag, maar ik zorgde dat we al op maandag terecht konden op de camping, want ik had al om 10 uur ’s ochtends met de game-designers afgesproken. We troffen onze stacaravan zeer schoon aan, zelfs schoner dan vaak bij ons thuis het geval was. Ook de bedden waren netjes opgemaakt.

Tip: https://campingardennen.nl/goedkope-camping-ardennen/

Omdat het tegen etenstijd liep, maar we niet echt zin hadden om nog te koken na de reis, gingen we in de buurt eens die befaamde Belgische frieten proberen. Onderweg liepen we voorbij verschillende standbeelden, waarbij mijn zoontje mij en mijn vrouw verbaasde met zijn kennis over de verschillende oorlogen die in het verleden hebben gewoed in en rond Nieuwpoort. Daarop besloten mijn vrouw en ik om de vakantie te verlengen: we boekten nog drie dagen extra bij, zodat we met zijn allen de historische omgeving konden verkennen zodra het zakelijke deel van de reis er op zat.

Aanbevolen: https://campingardennen.nl/kleine-camping/

De rest van de vakantie was fantastisch. Terwijl ik aan het werk was, gingen mijn vrouw en zoontje naar het strand or naar een museum in de buurt. Uiteindelijk bleek de opdracht minder tijd te kosten dan verwacht, wat mij prima uitkwam: ik had al in geen tijden meer echt genoten van quality-time met mijn gezin. Dat gemis kon ik nu inhalen. Na deze mini-vakantie voelde iedereen zich weer opgeladen en klaar om er weer tegenaan te gaan.