Een zonvakantie naar een camping in Blanes

Blanes vakantie

Naast het populaire jeugdvakantieoord Lloret de Mar ligt het een stuk rustigere Blanes. Het voordeel van dit vakantieoord is dat het wel beschikt over een bruisend centrum met leuke eettentjes maar je niet de massale toestroom hebt van mensen. Naast hotels en appartementen zijn er ook diverse campings te vinden in Blanes. Enkele zelfs direct gelegen aan het strand! Let wel dat enkele campings een speciale ruimte hebben voor de jongeren, wie dus wil genieten van extra rust checkt van te voren even in welk gedeelte van de camping deze jongeren gesetteld zijn. De jongeren hebben op de meeste campings vrij spel tot 24:00 maar s’avonds na het uitgaan is er veelal nog behoorlijk wat lawaai dus wees gewaarschuwd. Er zijn tevens ook genoeg campings waar deze groep volledig geweerd worden.

De invulling van een leuke vakantiedag

Op een camping is het vaak redelijk vroeg dag, zeker als je in een tent slaapt. Het weer staat zeker in het hoogseizoen vrijwel elke dag gelijk aan een zonovergoten dag! Een camping met een of meerdere zwembaden is dan zeer aan te raden. De zee is eveneens ook dichtbij en dan is een luchtbedje wel aan te raden! In Blanes zelf kun je genieten van vele terrasjes en is er de mogelijkheid om een quad of scooter te huren. Wie houdt van activiteit op het water kan mee met een van de diverse cruises, speedboten of een ronde wagen door het aqua park midden op zee. Deze activiteiten zijn te boeken in het centrum, aan zee of de zogeheten ‘proppers’ spreken je zelf aan op de camping.

Afreizen naar Blanes begint met een goede voorbereiding

Voor wie met de camper / caravan afreist naar Blanes is de methoden van vervoer allang gekozen. Voor wie met het vliegtuig vanuit Nederland afreist naar Blanes kan via diverse vliegvelden een vlucht boeken naar Barcelona / Girona. Vliegen en Parkeren is onlosmakend met elkaar verbonden. Via Eindhoven Airport vlieg je met zeer fijne tijden naar Blanes. Vanaf low cost airport zoals Charleroi en Weeze is het wel goedkoper maar ben je al snel een dag van je vakantie kwijt. Voor 8 dagen kost een Eindhoven Airport parking je € 48,50 en dit is inclusief shuttleservice naar het vliegveld.

Fijne reis!