Kamperen in de natuur

In Nederland en andere landen binnen Europa zijn vele verschillende soorten campings te vinden. Veel van deze campings hebben luxe faciliteiten en tijdens de zomermaanden zelfs een animatieprogramma. Gelukkig zijn er ook verschillende andere soorten campings te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook doorreiscampings, boerderijcampings en campings in de natuur.

De campings in de natuur kunnen overal liggen. Zo heb je campings aan rivieren, campings aan zee, campings midden in het bos, campings aan een meer en campings vlakbij bergen. Het is belangrijk dat je vanuit deze campings gelijk kunt gaan wandelen, fietsen of andere buitenactiviteiten kunt ondernemen, zonder dat je daarvoor eerst de auto in moet. Zo is de natuur beleving extra groot. Ook zal de natuurcamping deels afhangen van hoe je wilt overnachten. Ga je met een caravan of camper? Of ga je op pad met een klein koepeltentje?

Kamperen met camper in de natuur

Een camper biedt alles wat je nodig hebt om te slapen, te eten en te drinken en om je te verplaatsen naar een andere bestemming. Na het ontbijt schuif je het luifeltje in en gaan de stoeltjes de achterbak in en ga je weer op weg richting de mooiste natuurgebieden van een nieuwe bestemming. Met een camper overnacht je gemakkelijk op de mooiste plaatsen in de natuur. Op deze manier kun je gemakkelijk wildkamperen of een kleine minicamping opzoeken midden in het bos. Er zijn verschillende landen uit verschillende werelddelen waar je de mooiste reizen door de natuur kan maken. In Europa is het maken van een camperreis vrij eenvoudig. Je huurt of koopt een camper en je gaat een paar weken op pad. Wanneer je een campervakantie wilt maken door bijvoorbeeld Canada of Zuid-Afrika dan komt er iets meer bij kijken.

Kamperen met caravan in de natuur

Een ander comfortabel middel dan een camper om makkelijk op bestemming te kunnen overnachten is een caravan. Een caravan heb je natuurlijk in alle soorten en maten van super de luxe tot eenvoudige modellen die geschikt zijn voor rijbewijs B. Het grote voordeel van reizen met een caravan is dat je op bestemming een auto hebt voor leuke uitstapjes. Met een camper gaat dat toch wat minder makkelijk. Met een caravan bezoek dan ook vaak minder campings dan met een camper. Toch kan je met een caravan even goed genieten van mooie bestemmingen in de natuur. Onderweg ben je misschien wat minder flexibel, maar eenmaal op bestemming ben je dat weer wel. Met de auto kun je namelijk makkelijk op zoek gaan naar mooie natuurgebieden waar je met de camper weer moeilijker kan komen. In Oostenrijk bijvoorbeeld liggen veel campings dicht bij dorpen in plaats van een wandelgebied. Hier heb je dan een fiets of auto nodig om naar de natuurgebieden te trekken.

Natuurcampings zoeken

Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar campings in de natuur. Zo zijn er verschillende campinggidsen die je goed kunt gebruiken. Ook op Google maps zijn veel campings te vinden, net als enkele andere campingwebsites zoals campercontact. Hele kleine campings zijn echter moeilijk om  op het internet te vinden. Deze hebben bijvoorbeeld zelfs geen website of hebben niet de middelen om op het internet gevonden te worden. Het is dus verstandig om bij het zoeken van de mooiste campings in de natuur gebruik te maken van verschillende media.