Hoogtepunten en bezienswaardigheden in Europa

Wil je de volgende vakantie gaan plannen, maar heb je geen idee waar je naartoe wilt gaan? Dan willen wij graag een handje helpen. De laatste jaren is vooral de trend om steeds verder weg te gaan. Voor een strandvakantie gaan we naar Azië of de Nederlandse Antillen.

Als we veel hoogtepunten en bezienswaardigheden willen zien vertrekken we al snel naar Amerika en steden zoals Rome en Lissabon. Dichter bij huis zijn er echter zat van leuke vakantiebestemmingen die meer dan de moeite waard zijn. Denk daarbij aan Frankrijk, Duitsland en bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Ook hier heb je mooie kustlijnen,  groene natuurgebieden en hele leuke bestemmingen met verschillende hoogtepunten en bezienswaardigheden.

Leuke dorpjes in Duitsland

Duitsland is een ontzettend groot land met veel grote steden, leuke dorpjes, prachtige natuurgebieden en heeft een zeer bekende camper en auto route. De globale hoogtepunten van Duitsland zijn bijvoorbeeld Berlijn, de bekende kerstmarkten, het oktoberfeest in München en leuke steden zoals Hamburg, Keulen en Dresden.

Maar er zijn in Duitsland ook andere hoogtepunten te bedenken. Denk daarbij aan alle leuke bezienswaardigheden en hoogtepunten die de Romantische Strasse te bieden heeft. Langs deze indrukwekkende autoroute liggen verschillende schilderachtige dorpjes en steden, waar je de mooiste kastelen van Europa kunt bezoeken. Een ander populair vakantiegebied in Duitsland is het Duitse Sauerland. De hoogtepunten van Sauerland bestaan voornamelijk uit wintersport gebieden, kastelen, dorpjes met oude vakwerkhuizen, en mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Leuke steden in Engeland

Ook Engeland is een leuk vakantieland voor jong en oud. Met de vele kustplaatsen, historische steden en bijzondere kastelen heeft het land veel te bieden. In Engeland leefden vroeger verschillende helden zoals Robin Hood en James Cook. De geschiedenis van deze 2 heren hebben op de dag van vandaag hun sporen na gelaten. Over het bestaan van Robin Hood bestaan wat twijfels. Wel zijn er meerdere films over hem gemaakt met opnamelocaties die prima te bezoeken zijn. Ook zijn er historische locaties met bezienswaardigheden waar Robin Hood aan gelinkt wordt. Bezienswaardigheden van James Cook zijn vooral te vinden in de plaatsen Middlesbrough, Staithes en Whitby. Hier is Cook opgegroeid en groot geworden.

De leukste steden van Frankrijk

Frankrijk behoord voor Nederlanders tot de populairste landen van Europa en is ook zeer geliefd bij veel Belgische vakantiegangers. Met de vele mooie stranden, bergen, natuurgebieden en leuke steden heeft Frankrijk dan ook veel te bieden. Zo zijn er verschillende gebieden en streken in Frankrijk waar je diverse bezienswaardigheden kunt bekijken. Denk daarbij aan de Franse Ardennen, de Loire-streek, de Correze, Bretagne en Normandië. De hoogtepunten uit deze gebieden bestaan vooral uit kastelen, leuke stadjes, uitkijkpunten