Een leuke gezinsreis tijdens de schoolvakantie? » Bekijk de tips!

Je wilt er natuurlijk graag even tussenuit met het hele gezin wanneer je de kans krijgt. Met schoolgaande kinderen ben je helaas beperkt tot reizen binnen de schoolvakanties. Dit kan soms voor problemen zorgen. Vakanties in het hoogseizoen zijn namelijk een stuk duurder dan in rustigere periodes. Het kan dan ook erg lastig zijn om een leuke, maar toch betaalbare vakantie te boeken tijdens het hoogseizoen. Op deze website van Rijksoverheid vind je informatie over de data van de verschillende schoolvakanties. Inspiratie nodig? Hier enkele tips bij het zoeken naar een leuke gezinsreis tijdens de schoolvakantie.

Vergelijken

De allerbelangrijkste tip is om niet te gauw te boeken, maar vooral heel uitgebreid te zoeken. Vergelijk aanbiedingen van verschillende vakantiesites met elkaar en zoek naar de meest voordelige optie. Op websites als reisfanaten.nl kun je soms hele goedkope vakanties op de kop slaan. Ook kun je hier inspiratie opdoen voor unieke, onbekende bestemmingen. Wees niet te ongeduldig en blijf zoeken tot je echt iets voordeligs en leuks gevonden hebt.

Alternatieve luchthavens

Bij het boeken van een vlucht kun je vaak de optie ‘vertrekken vanaf alternatieve luchthaven’ aanvinken. Wanneer je deze optie aanklikt krijg je ook vluchten te zien die vertrekken vanaf Duitse vliegvelden in bijvoorbeeld Bremen of Düsseldorf. Deze zijn vaak een stuk voordeliger geprijsd dan die vanaf Schiphol. Ook het parkeren op Duitse vliegvelden is veel goedkoper dan in Nederland. Woon je in het oosten van Nederland dan zijn deze vluchten zeker het overwegen waard.

Reizen in de meivakantie

Van alle schoolvakanties is de meivakantie de beste optie voor een verre reis. Veel basisscholen hebben tegenwoordig twee weken lang meivakantie, waardoor je in totaal 16 dagen hebt om op vakantie te kunnen. Vliegtickets en verblijf zijn tijdens de meivakantie een stuk voordeliger dan tijdens de zomer- of kerstvakantie. Het weer is in zuid Europa vaak heerlijk in mei, dus ook voor het weer hoef je het niet te laten. Nog een tip: in Duitsland hebben ze geen meivakantie, waardoor de tickets hier nog goedkoper zijn.

Toch in de zomervakantie?

Wil je toch graag weg in de zomervakantie? Kies dan voor een roadtrip. Ga lekker met de auto op weg naar Frankrijk, Spanje of Italië en kampeer onderweg op leuke kindvriendelijke campings. Je bent lekker veel buiten en geniet van de natuur om je heen, terwijl de kinderen uitgebreid de kans krijgen om buiten te spelen en actief bezig te zijn. Kamperen is een stuk goedkoper dan verblijven in een hotel. Ook kun je tijdens het kamperen zelf koken op een campinggasje of barbecue, wat weer kosten aan restaurants bespaart.