Met deze tips ga je duurzaam op vakantie

Anno 2024 is duurzaamheid steeds belangrijker. Ook lijken er steeds meer mensen mee bezig te zijn. In deze blogpost geven je handige tips & tricks om zelf duurzaam op vakantie te gaan.

Waarom kiezen we voor duurzaam reizen? 

We hebben te maken met een CO₂-probleem zoals algemeen bekend is. Daarom is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bij draagt. Kleine veranderingen kunnen al een hoop doen voor het milieu. Zo is een duurzame reis een uitstekende keuze.

Ga voor een eco vriendelijke bestemming 

Voordat je een duurzame vakantie boekt, kunt u eerst nagaan of de accommodatie /camping een keurmerk of certificaat hebben. Zo weet u zeker dat u duurzaam op reis gaat. Ook kunt u nagaan of de producten uit de streek komen. Het kan namelijk zo zijn dat 80% van de producten geïmporteerd worden vanuit het buitenland en dit is natuurlijk niet eco vriendelijk.

Vermijd het vliegtuig

Als je duurzaam op reis wilt, kunt u het best het vliegtuig vermijden. Vliegtuigen zijn namelijk 1 van de grootste vervuilers van de wereld. Kies voor een elektrisch voertuig zoals een elektrische auto. Er zijn genoeg mogelijkheden. 

Enkele tips voor uw duurzame vakantie: 

  • Gebruik het openbaar vervoer, huur fietsen, of wandel zoveel mogelijk om je CO2-uitstoot te verminderen. (Mocht u toch een auto willen huren lees dan deze blog)
  • Vermijd wegwerpplastic door herbruikbare waterflessen, tassen, en bestek mee te nemen.
  • Eet lokaal en seizoensgebonden om lokale boeren te ondersteunen en de transportkosten (en dus uitstoot) van je voedsel te verminderen.

Voor op de terugweg: 

Als uw duurzame vakantie erop zit kunt u overwegen uw ervaringen te delen met familie of online. Wellicht inspireer je mensen. Dit draagt indirect dan ook weer bij aan een mindere CO₂-uitstoot