Op motorvakantie? Zo kies je de juiste motortas!

Ga je binnenkort op een motorvakantie? Door jezelf goed voor te bereiden wordt deze vakantie pas écht geslaagd. Alles zomaar in de kofferbak leggen is er op een motor niet bij, dus heb je andere opbergmogelijkheden nodig om toch al je belangrijke spullen mee te nemen. Lees hieronder hoe je de beste motortas voor jouw motor koopt.

Tip: Bestel online handige motorfiets accessoires dat vast en zeker van pas komt tijdens je motorvakantie!

Tips bij aanschaf van een motortas

Voordat je een motortas koopt, is het erg belangrijk om te bepalen waar je de tas precies voor gaat gebruiken. Logischerwijs heb je bij een vakantie van 3 weken een andere tas nodig dan tijdens een dagje weg. Soms is het ook prettig om meerdere tassen tot je beschikking te hebben.

Niet alleen de opbergruimte, maar ook de prijs is belangrijk. Motortassen kunnen een flinke investering zijn, maar je betaalt dan wel voor kwaliteit. Betaal je liever wat minder, gaat vaak de kwaliteit wat achteruit. Maak hier voor jezelf dus ook een goede afweging.

Er zijn vier verschillende soorten motortassen beschikbaar. Dat zijn zadeltassen, tanktassen, roltassen of rugzakken. Welke je kiest, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wij zetten alle vier de opties kort voor je op een rijtje.

Optie 1: De zadeltas

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze tas eenvoudig bevestigen aan je zadel. Deze soort tassen staat ook bekend als een setbag, tailbag of rearbag en zijn op verschillende manieren aan je zadel te bevestigen, bijvoorbeeld met speciale riemen. Het voordeel van de zadeltas is dat deze extreem goed vast zit, waardoor je ook met hogere snelheden verzekerd bent van een goed bevestigde bagage. Toch blijft de tas altijd makkelijk vast te maken, maar vooral ook weer van je motor te halen. Je vindt deze tassen zowel gemaakt van leer als van textiel. Leren tassen zijn duurzaam maar wel duurder; een tas van textiel is logischerwijs goedkoper maar ook minder duurzaam.

Optie 2: Tanktassen

Deze tas monteer je op de tank van je motor en zijn daardoor erg compact. Daardoor zijn ze met name geschikt voor uitjes waar je weinig bagage voor nodig hebt. Je maakt deze tas vast met een speciale tankring of een magneetsluiting. Let wel op: zorg ervoor dat de sluiting goed past bij het type motor dat je hebt, aangezien de sluiting niet op elke motor past. Ook deze tassen zijn verkrijgbaar in een uitvoering van leer of textiel.

Optie 3: Roltassen

Vanuit de tijd van de cowboys worden al roltassen gebruikt. Hier passen veel spullen in, terwijl je de tas toch compact en stevig in kunt snoeren. Vervolgens bindt je het geheel gemakkelijk achter je zadel. Doordat deze tassen vaak waterafstotend worden gemaakt, blijven je spullen ten allen tijde beschermd tegen water. 

Optie 4: Rugzakken

Wil je de tas niet op je motor vastmaken maar op je rug houden, is een rugzak je enige optie. Hiervoor heb je wel een speciale rugzak nodig, want reguliere rugzakken voldoen niet aan de wet- en regelgeving rondom motorrijden. Zo heb je bredere schouderbanden en extra gespen nodig om veilig te kunnen rijden op bijvoorbeeld de snelweg.

Wil je alle opties nog eens uitgebreid bekijken of heb je nog wat anders nodig? Neem dan zeker een kijkje op BoonstraParts.com. Op deze website vind je een uitgebreid aanbod van allerlei soorten motoronderdelen, motor accessoires, motortassen, gereedschap en sloten en nog veel meer.