Wat is handiger op vakantie, een koffer of een reistas?

Op vakantie met een koffer of een reistas?

Een reistas biedt vaak een goed alternatief voor een koffer. Een koffer is statisch en kan je niet vormen naar een ruimte, op vakantie heb je vaak kleine, beperkte ruimtes tot je beschikking om je bagage te vervoeren. In de kofferbak van een auto, of de laadruimte van een bus. Meerdere reistassen in een dergelijk ruimte past vaak beter dan een aantal koffers. Als de weekendtassen een beetje economisch ingepakt worden door de reizigers, met nog een beetje speelruimte erin, dan zijn de voordelen ten opzichte van koffers duidelijk. De tas is dan veel flexibeler te gebruiken en biedt dan ook veel gebruiksgemak voor elk soort reiziger.

Inpakken van reistassen

Het beste begin je met je broeken zo plat mogelijk onderin je weekendtas te leggen. Daarop handdoeken en eventueel beddengoed. Daar bovenop rolletjes van jurkjes, shirts en overige kledingstukken. Ondergoed en sokken lenen zich prima om in schoenen gestopt in de weekendtas te verblijven, zo ook natuurlijk in plastic zakjes apart verpakte toilet artikelen. Een grote volle toilettas is echt niet handig in een weekendtas. Je kunt eventueel voor op de plaats van bestemming een lege toilettas meenemen op hem ter plaatse te vullen met je toilet artikelen. Sommige weekendtassen hebben een matchende toilettas, dat is een mooi geheel voor de veeleisende reiziger.

Weekendtassen, handig om mee te reizen?

Tassen worden steeds meer gebruikt om te reizen, ze hebben vaak wieltjes om het gewicht te verdelen, zodat je niet zo zwaar hoeft te tillen. Zwenkwielen van zacht materiaal zijn het beste, die passen zich aan als je over ongelijke grond moet lopen. Besteed hier aandacht aan als je een tas gaat kopen, als je even de tijd neemt om een goede keuze te maken heb je er jaren plezier van.

De beste optie voor jou?

Het is duidelijk wat de voordelen van een reistas zijn, maar wat is nou de beste optie? Een koffer beschermt de bagage beter dan een reistas doet. Dit vanwege de harde omheining, hecht je meer waarde aan veiligheid? Dan is de koffer waarschijnlijk een betere keuze, maar hecht je juist meer waarde aan mobiliteit is een reistas aan te raden. Reistassen zijn vaak niet zo groot te krijgen als koffers, dus voor een lange reis is de koffer een aan te raden bagage middel.

Prijsverschil

Als we kijken naar de prijzen van de twee typen bagage valt op dat je voor de aanschaf van een koffer meer kwijt bent, wel gaan koffers vaak langer mee. Voor een koffer ben je gemiddeld tussen de 80- en 100 euro kwijt. Een reistas is in het goedkope segment al te krijgen voor 15 euro, maar voor iets meer kwaliteit betaal je rond de 40 euro.