Hier dien je aan te denken als je op autovakantie gaat

AutoverzekeringAls je op autovakantie gaat, dan zijn er diverse zaken waar je aan moet denken. Wij informeren je hier graag over zodat je met een goede voorbereiding kunt starten aan een mooi avontuur met de auto.

 • Vergelijk autoverzekeringen
  Als je op vakantie gaat naar het buitenland, dan is het verstandig om je auto goed te verzekeren. Als je te maken krijgt met een ongewenste verrassing gedurende je autovakantie, is het fijn dat je kunt terugvallen op je verzekering. Je kunt een autoverzekering vergelijken om op deze manier een keuze te maken die past bij je wensen en je persoonlijke situatie.
 • Pak de auto veilig in
  Als je op vakantie gaat met de auto, heb je als voordeel dat je lekker veel spullen mee kunt nemen. Het is echter wel van belang dat je de auto niet te vol laadt. Hierdoor verbruik je meer brandstof en in sommige gevallen kan het zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Daarnaast is het natuurlijk ook erg fijn als je wat ruimte hebt voor je vakantieaankopen.
 • Zorg voor een onderhoudsbeurt
  Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je auto goed te checken voordat je start aan je vakantie. Denk hierbij aan het checken van de bandenspanning, koelvloeistof, oliepeil en de trekhaakaansluiting.
 • Verplichte attributen buitenland
  Daarnaast moet je in sommige landen verplicht enkele attributen bij je hebben. Denk hierbij aan de gevarendriehoek, alcoholtests en een EHBO-doos. Het is hiervoor belangrijk om te bekijken door welke landen je rijdt, zodat je weet welke attributen jij bij je moet hebben gedurende je autovakantie.

Aan de hand van bovenstaande tips kun je zorgeloos op vakantie met de auto. Zorg ervoor dat je al op tijd begint met de voorbereiding zodat je op het laatste moment niet in tijdnood komt met het regelen van je autovakantie.