Een vakantie in eigen land: de mogelijkheden zijn eindeloos

Vakantie in eigen landBij de zin ‘op vakantie gaan’ zullen veel mensen niet meteen denken aan een vakantie in eigen land. Jammer, want ook in ons eigen land is er een hoop leuks te beleven! Jaarlijks vieren ongeveer 4 miljoen Nederlanders vakantie in eigen land, en dat is niet zonder reden.

Leuke vakantieplekken in Nederland

Populaire vakantieplekken in eigen land zijn onder andere de Veluwe, de Waddeneilanden of een van de vele vakantieparken in en rondom de natuur. Maar ook het bezoeken van een andere kleinere stad of streek van Nederland kan soms erg verfrissend zijn. In de stad Gorinchem zijn bijvoorbeeld mooie vakantiemogelijkheden. In een plaats als Gorinchem kun je optimaal tot rust komen en de levendigheid combineren met de natuur nabij. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven in een hotel in Gorinchem om het centrum te ontdekken, maar kun je ook meer naar unieke camping De Lievelinge trekken. Op zoek naar iets grootsers? De Biesbosch ligt hier praktisch om de hoek en door de centrale ligging kun je gemakkelijk een dagje naar een grote stad.

De voordelen van een vakantie in eigen land

Allereerst: geen lange vliegreizen meer. In Nederland ben je overal met de auto binnen maximaal een paar uur. Voor gezinnen met kleine kinderen natuurlijk ideaal, en laten we het milieu natuurlijk niet vergeten! Voor jonge ouders heeft een vakantie in eigen land meerdere voordelen: geen lange vliegreis met kleine kinderen, geen enge ziektes en alles is bekend. Ook voor ouderen kan een vakantie in eigen land prettiger zijn, maar dat betekent niet dat niet iedereen kan genieten van een vakantie in Nederland! Ben je jong, bezoek dan bijvoorbeeld eens Amsterdam voor een weekend.

Daarnaast kan het soms erg verfrissend zijn, om eens toerist te zijn in eigen land. Iedere streek van Nederland kent weer zijn eigen tradities en gebruiken, dus je leert zeker meer over eigen land. Ook zijn de kosten van een vakantie in eigen land meestal lager, dus het is heel goed mogelijk een paar keer per jaar een andere plek van Nederland een bezoekje te brengen.