Boek nu jouw comfortabele ecologische vakantie!

Ben je klaar om op vakantie te gaan? Dat doe je het liefst zonder je zorgen te moeten maken over je ecologische voetafdruk. Gelukkig voor jou is het ecotoerisme aan het boomen! Of je nu een groot of klein reisbudget hebt, je vindt altijd wel een ecologische vakantie die bij jou past en aan je reiswensen voldoet!

Wat is ecotoerisme?

Ecotoerisme wil zeggen dat je op vakantie gaat en tegelijkertijd de lokale gemeenschap op je reisbestemming ondersteunt. Bovendien zorgt je reisorganisatie er ook voor dat de kwetsbare ecosystemen van onze planeet beschermd worden. Concreet betekent dit dat je verblijft op plekken met een hoge eco-rating, dat de activiteiten die je doet low footprint zijn, dat er lokale projecten ondersteund worden en dat er sprake is van reiscompensatie. In ruil voor de CO2 die je uitstoot om je reis te kunnen maken, wordt er geld gedoneerd aan the Ocean Cleanup. 

Duurzame diversiteit

 Een duurzame vakantie is allerminst een saaie vakantie. Je kan ook op een duurzame manier alle uithoeken van de wereld verkennen. Wat denk je ervan om de Griekse eilanden te ontdekken? Of gaat je interesse meer uit naar la bella Italia of de ongerepte natuur in IJsland? Natuurlijk kan je ook buiten Europa een duurzame vakantie beleven. Azië, Afrika en Amerika zijn prachtige bestemmingen die zeker een bezoek waard zijn!

Enkele zekerheden

Wanneer je kiest voor een duurzaam verlof, mag je van enkele dingen heel zeker zijn. Je verblijft sowieso in een comfortabel eco-verblijf, je reizen naar en in het land zelf verlopen zo duurzaam mogelijk, je wordt begeleid door een lokale gids en je kan je reisplan aan je persoonlijke wensen aanpassen.