Backpacken op vakantie

Iedereen deelt zijn of haar vrije tijd op een andere manier in. Heb je voor langere tijd vrij van je verplichtingen, dan is een vakantie een manier die veel mensen gebruiken. Maar ook je vakantie kun je op veel verschillende manier invullen. De een gaat niet weg en blijft thuis, de ander gaat op een zonvakantie naar een all-inclusive hotel. Heb je wel een gehoord van backpacken op vakantie? Dit is weer een andere manier om op vakantie te gaan.

Reizen met een rugzak

Als je gaat backpacken neem je alles mee in je rugzak. Alles wat je nodig hebt voor je trip, of reis. Dit kan voor een relatieve korte periode zijn van 1 of 2 weken. Maar ook langere periodes backpacken is erg populair. Kun je meerdere weken vrij nemen, is backpacken een leuke optie. Is backpacken nieuw voor je? Op backpackers-online.nl vind je alles wat je moet weten als je gaat backpacken. Je hebt vaak een verzekering nodig, visum, andere reispapieren en denk aan je plannen. Heb je al een reisplan gemaakt? Waar gaat je reis naartoe?

Lowbudget backpacken

Backpacken is al een manier om tegen lage kosten te reizen. Maar er zijn als je gaat backpacken veel verschillende hostels waar je kunt overnachten. Het ligt natuurlijk aan het land waar je bent, maar vanaf een paar euro heb je vaak al een slaapplek. In Aziatische landen als Thailand en Vietnam is het leven erg goedkoop, ook de hostels zijn niet duur. In deze landen kun je extra lang blijven omdat je weinig kosten hebt.

Backpacken met je gezin

Ook is backpacken met je gezin een leuke manier om de vakantie in te delen. De kleintjes krijgen een kleine rugzak, met alleen wat kleine, lichte spulletjes en je reist gezellig met de trein, bus, boor of vliegtuig van hostel naar hostel. Kies dan bij voorkeur voor een kamer die je niet hoeft te delen met andere reizigers.

Backpacken als outdoor-vakantie

Ga je naar een warme, zonnige bestemming dan is het raadzaam om een tentje mee te nemen. Je kunt dan op een lokale camping je tent opzetten, daarmee bespaar je veel kosten, ben je lekker veel buiten. Wildkamperen mag niet zomaar overal, maar waar het wel kan is het heerlijk rustig en ben je op een meer outdoor-manier bezig om je vakantie te vieren.