Alles wat je moet weten voordat je een privéjet koopt

Op vakantie gaan is natuurlijk erg leuk en als je dan weer moet werken, kunnen de zakenreizen ook erg vermakelijk zijn. Het nadeel is alleen dat het reizen nooit echt comfortabel is. Een passagiersvliegtuig biedt meestal weinig beenruimte en laat daarnaast erg lang op zich wachten. Een auto is meestal iets ruimer, deze manier van reizen kost meestal echter nog meer tijd dan het reizen met een passagiersvliegtuig. Gelukkig is er hiervoor een ideale oplossing: een privéjet.

Voordelen van een privéjet

Vliegen in een passagiersvliegtuig of reizen met de auto is allebei niet ideaal als je grote afstanden moet afleggen. Het duurt erg lang en het is meestal niet erg comfortabel. Bij een passagiersvliegtuig wordt het meestal aangeraden om twee uur van te voren aanwezig te zijn. In deze twee uur kun je, behalve wachten en inchecken, erg weinig doen. Daarnaast zitten passagiersvliegtuigen meestal niet erg lekker. Hoewel je voor een reis met de auto meestal niet zo lang hoeft te wachten, duurt het rijden wel een stuk langer. Daarnaast heb je ook nog de kans om in de file te staan. Deze problemen zijn allemaal niet van toepassing bij een privéjet. Om te kunnen reizen met een privéjet hoef je meestal maar enkele minuten van te voren aanwezig te zijn. Verder is het reizen met een privéjet erg comfortabel. Er is bij de meeste privéjets veel beenruimte en er is bijna altijd een toilet aan boord. Verder is er altijd voldoende eten en drinken aanwezig.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Om te beginnen is het heel belangrijk om te bedenken met hoeveel gasten je wilt reizen. Dit kan natuurlijk van keer tot keer verschillen, maar als je meestal met vijf anderen weg wilt, kun je hier rekening mee houden. Als je altijd alleen reist is het echter zonde om een privéjet voor zes personen te kopen. Daarnaast verschillen de jets ook in de afstand die ze kunnen afleggen. Kleinere jets halen meestal zo’n 1500 kilometer op een volle tank. Als je erg ver wilt vliegen kun je beter voor een grote jet kiezen, deze kunnen meestal een stuk verder vliegen zonder bij te tanken.

Hoe duur is een privéjet?

Privéjets zijn er in alle soorten en maten, dus het is moeilijk om een precieze prijs te noemen. Wanneer je een privéjet wilt kopen in Nederland, moet je al gauw denken aan vijfhonderdduizend euro. Dit is wel de ondergrens, voor dit geld krijg je een bescheiden jet waar vier personen in kunnen. Als je naar iets groters op zoek bent moet je dieper in de buidel tasten. De prijzen van privéjets kunnen makkelijk oplopen tot meer dan tien miljoen euro. Zelfs prijzen daarboven zijn geen uitzondering. Voor de meeste privéjets schommelt de prijs echter tussen de één miljoen en twee miljoen euro. Voor dit geld krijg je een jet met een iets luxer interieur en zes tot acht stoelen. Er is dus voor elk budget wel een goede privéjet te vinden.