5 Bijzondere onvergetelijke reizen die je zeker een keer moet maken

aurora noorderlicht

Er zijn van die plaatsen op de wereld waar je ooit een keer geweest moet zijn in je leven. Ze staan bij veel mensen op hun wensenlijstje. Soms komen die dromen uit, soms blijft het bij dromen. Maar dit zijn de meest favoriete onvergetelijke reizen waar veel mensen stilletjes van dromen en waarvan anderen zeggen: ik ga het gewoon doen. Doe je voordeel met deze reistips voor een onvergetelijke vakantie.

Een rondreis door Noord Amerika

Van kust naar kust reizen door de VS is een droom die velen op hun lijstje hebben staan. Vliegen naar New York en dan per trein met verschillende tussenstops uiteindelijk in zonnig Californië je reis afsluiten. Je kunt deze reis met het openbaar vervoer maken, er zijn prima lange afstandsverbindingen per trein. Maar je kunt natuurlijk ook een camper huren, overal in de VS vind je kampeerplaatsen waar je met je camper terecht kunt voor 1 of meerdere nachten.

Het noorderlicht zien in Scandinavië

Het mooiste fenomeen wat Scandinavië te bieden heeft is ongetwijfeld het Noorderlicht. Het mysterieuze groene schijnsel dat zich soms over heel het schiereiland van Zweden, Noorwegen en Finland uitstrekt. Je ziet dit licht in de wintermaanden, als het in het hoge noorden praktisch niet licht wordt overdag. Anderzijds is een bezoek in de zomer aan dit deel van Europa ook heel bijzonder, want dan wordt het in het noorden bijna niet donker en kun je genieten van de prachtige zwoele midzomernachten.

IJsland, waar de natuur nog zijn gang mag gaan

IJsland ligt precies op een breuklijn in de aardkorst. Daardoor is de bodem van het land steeds in beweging. Nergens anders in Europa vind je de typisch IJslandse natuurverschijnselen zoals de warmwaterbronnen, prachtige watervallen en natuurlijk de overbekende Geysers. Je kunt een mooie rondreis door IJsland maken met de auto of kiezen voor een groepsreis per touringcar om alle mooie en bijzondere plaatsen van het land te bezoeken.

Gastvrij en groen Ierland

Ierland is één van de groenste landen van Europa. Het is geen rijk land, de Ieren hebben het in de afgelopen eeuwen zeker niet gemakkelijk gehad. Een wandelvakantie Ierland is een prima manier om het land goed te leren kennen. Er zijn diverse vliegvelden in Ierland waarop je vanuit Nederland rechtstreeks kunt vliegen. Je kunt het land dus prima meerdere keren bezoeken en steeds een ander deel van het land wandelend of fietsend verkennen. De Ieren zijn gastvrij en behulpzaam en boven alles zeer muzikaal. Bezoek zeker een typisch Ierse pub om te genieten van live muziek die daar vaak wordt gespeeld.

Rome zien en sterven

Het is nog steeds een gevleugelde uitspraak: Je moet één keer in je leven naar Rome om de overblijfselen te zien van het Romeinse Rijk dat de bakermat is geweest van onze beschaving. In Rome zijn vele opgravingen te zien en in de stad staan nog vele oude gebouwen die eeuwen oud zijn. Ook is het natuurlijk de thuisbasis van het Rooms Katholieke geloof met het beroemde Sint Pietersplein waar de Paus zijn Kerst- en Paaszeges voor de stad en de wereld uitspreekt.