5 avontuurlijke must-do’s tijdens een reis naar IJsland

ijsland

IJsland, het land van adembenemende vergezichten, een once in a lifetime experience, ruige natuur, gastvrije bevolking en avontuurlijke activiteiten. Maar wat zijn absolute must-do’s die niet standaard zijn in IJsland? Na verschillende reizen naar IJsland, kwam ik tot de beste 5 avontuurlijke must-do’s:

 1. Relaxen en koken in één van de vele natuurlijke warmwater bronnen

De beroemde Blue Lagoon is natuurlijk geweldig, maar waarom niet een keer in een duik nemen in een natuurlijke warmwater bron midden in de IJslandse natuur? IJsland ligt bovenop een breuklijn in de oceaanbodem en vlakbij een magma hotspot. Dit zorgt er voor dat IJsland één van de meeste vulkanische gebieden ter aarde is en een geothermische ondergrond kent. Deze ondergrond verwarmt het grond- en regenwater en heeft tot het gevolg dat er overal in het landschap natuurlijke warmwater bronnen ontstaan waarin u een heerlijke duik kunt nemen! De thermische grond zorgt voor nog een bijzonderheid, namelijk ‘earth cooking’! De geothermische grond en het warme water zorgen er voor dat producten zoals vlees, vis, soep of eieren langzaam in de grond of het water worden gegaard. Een unieke ervaring om mee te maken en natuurlijk te proeven!

2. Sneewschoenwandeling

Bij sneeuwschoenwandelen denkt men al snel aan Lapland. Deze leuke activiteit kan ook op IJsland! IJsland kent namelijk diverse gletsjers die absoluut het verkennen waard zijn. Bind samen met je vrienden, familie of collega’s de speciale sneeuwschoenen onder en ga op pad. Hike door de uitgestrekte en diepe sneeuwvelden, geniet van het uitzicht en glijd voor de echte sneeuwpret van de bergen af. Sluit tot slot af met een flink sneeuwballengevecht en warm u vervolgens op met een kop warme chocolademelk bereid in één van de warmwaterbronnen. Hoe outdoor wilt u het hebben?

3. Zipline over een waterval

Een activiteit voor de echte avonturiers en zeker niet voor mensen met hoogtevrees! Glijd via een circa 100 meter lange kabelbaan over de Reykjafos waterval in Hveragerdi. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht en beland vol adrenaline aan de overzijde van de waterval. Een geweldige ervaring!

4. Bezoek aan de lava grotten

Daal met een gids af in één van de vele lava grotten die in het zuiden van IJsland te vinden zijn. In de grotten vindt u prachtige lava en ijs formaties en onderweg zal de lokale gids van alles vertellen over de geschiedenis van de grotten en de vermeende trollen die hier volgens oude verhalen zouden wonen.

5. Superjeeps & sneeuwscooters

Kruip achter het stuur (of laat u rijden) in een stoere superjeep! Met banden van wel anderhalve meter hoog rijdt u door het spectaculaire vulkanische landschap. Een absolute must-do tijdens een bezoek aan IJsland! Mocht u in de winter in een superjeep stappen, dan kunt u – eenmaal boven op de besneeuwde bergtoppen aangekomen – overstappen op sneeuwscooters voor een waanzinnige tocht met vrienden, familie of collega’s over de bevroren gletsjers. Wellicht heeft u geluk en spot u op de terugreis wel het meest bijzondere fenomeen op aarde; het indrukwekkende Noorderlicht!

Meer must do’s, foto’s of tips?

Meer inspiratie, foto’s of  tips voor must do’s in IJsland? Op de website van Rientjes & Partners kunt u veel inspiratie op doen en helpen ze je graag met het organiseren van een zakelijke reis op maat. Op de Facebook pagina staan tal van foto’s van het prachtige IJsland en regelmatig komen er nieuwe foto’s. Je vindt hier foto’s van unieke en inspirerende reizen, zeker de moeite waard om eens tussen te kijken en de pagina te liken!