3 tips om geld te krijgen voor een onvergetelijke wereldreis

Heb je altijd al een prachtige wereldreis willen maken? In dat geval kan dit het moment voor je zijn om te beginnen met sparen. Om een wereldreis te kunnen maken heb je niet alleen veel geld nodig. Ook is het slim om ruim voor vertrek na te denken over een reisplan. Zo voorkom je dat je belangrijke bezienswaardigheden links laat liggen, of dat je de lekkerste lokale gerechten niet hebt kunnen proeven. In dit artikel geven we je drie handige tips, die goed van pas kunnen komen bij het sparen van geld voor een onvergetelijke wereldreis.

Tip 1: overweeg om leningen over te sluiten

Wanneer je lopende leningen hebt, betaal je hier maandelijksrente over. Deze rente is mogelijk veel hoger dan de rente die momenteel doorkredietverstrekkers aangeboden wordt. Om maandelijks geld over te houden voorje wereldreis, kan je leningen oversluiten een slimme keuze zijn. Hierbij sluitje een nieuwe lening af, om lopende leningen in een keer af te kunnen lossen.Zo betaal je voortaan een lagere rente!

Tip 2: zamel geld in tijdens een verjaardag

Een andere manier om aan voldoende geld te komen voor je wereldreis, is door hier geld voor te vragen tijdens je verjaardag. Geef aan dat je familie of vrienden een steentje bij kunnen dragen aan de reis, die je altijd al hebt willen maken. De kans is groot, dat ze je hierbij willen helpen.

Tip 3: combineer een wereldreis met vrijwilligerswerk

Ook kan het de moeite waard zijn om je wereldreis te combineren met vrijwilligerswerk. Er zijn verschillende organisaties die je helpen bij de organisatie van een wereldreis, in ruil voor vrijwilligerswerk wat je op locatie uitvoert. Dit is ook een leuke kans, om in contact te komen met de lokale bevolking!