3 redenen waarom je niet met (lichte) autoschade op vakantie moet gaan

Heb je te maken met een lichte autoschade? In dat geval is het sterk aan te raden om deze schade te laten herstellen, alvorens je op vakantie gaat met de auto. Er zijn verschillende redenen, die maken dat het onverstandig is om met een beschadigde auto aan een autovakantie te beginnen. Hierbij hangt het logischerwijs van de aard van de schade af, wat de risico’s zijn van het gebruik van de auto tijdens een vakantie.

Tip: laat de auto altijd uitgebreid keuren, voordat je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat de kans op pech onderweg minimaal is!

#1: een sterretje in de ruit kan een barst worden

Een voorbeeld van schade wat kan uitgroeien tot een serieus probleem, is een sterretje in je ruiten. Een sterretje kan zich al snel ontwikkelen tot een volwaardige barst, met alle gevolgen van dien. Om deze reden is het raadzaam om het sterretje voor vertrek weg te laten werken door een specialist op dit gebied.

#2: voorkom krassen bij een kapotte ruitenwissers

Ook bij een kapotte ruitenwisser is het raadzaam om voor vertrek naar een oplossing te zoeken. Niet alleen is het erg gevaarlijk om tijdens een stortbui met maar één of helemaal geen ruitenwissers te rijden. Ook kan een kapotte ruitenwisser voor schade aan de ruit zorgen. Denk aan krassen, als gevolg van zand wat op de zeem van de ruitenwisser zit. Ruitenwissers vervangen kan bij vrijwel iedere garage.

#3: pech onderweg voorkomen bij slijtage aan de motor

Mochten de motor of andere kritieke onderdelen versleten zijn geraakt, dan is het verstandig om deze voor vertrek te laten vervangen. Het vervangen van de motor voorkomt dat je onderweg stil komt te staan. Niet alleen vervelend, ook is het vaak lastig om in het buitenland een oplossing te vinden!