Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een camper?

Wanneer je een camper gaat kopen heb je veel verschillende mogelijkheden. Dit komt doordat er erg veel verschillende soorten, maten en merken campers zijn. Je kunt kiezen voor een grote luxe camper, maar je kunt ook een camperbusje kopen. Dit is een bus die omgebouwd is tot een camper. Dit is een stuk minder groot en luxe dan alle grote campers. Toch is dit een goede optie om te kamperen. Vaak verbaas je jezelf ook over het aantal bedden dat er een camperbusje mogelijk zijn. Ook zijn er erg veel verschillende soorten kleinere campers te koop. 

Verschillen in campers

Als je het hebt over campers, kan het zijn dat iemand een heel ander beeld van een camper in zijn of haar hoofd heeft dan jij. Dit komt doordat er erg veel mogelijk is als het gaat over campers. Er zijn bijvoorbeeld campers van wel veertien meter lang. Dit zijn campers die soms wel over de twee miljoen euro kosten. De duurste camper van de wereld heeft een nieuwprijs van 2,56 miljoen euro, deze camper is veertien meter lang. Voor dit geld heb je beschikking tot een camper die uitschuifbaar is met extreem luxe mogelijkheden. Dit zijn opties als een master bedroom met een eigen toilet en douche. Een dakterras, een luxe keuken, een lounge room, een televisie en nog een hoop andere luxe dingen. Dit is erg mooi, maar als je echt wilt kamperen is dit voor veel mensen te luxe. Een voorstel voor deze mensen is een camperbusje. Dit lijkt van de buitenkant vaak een busje, maar in werkelijkheid is het een camper. Veel mensen zijn vaak verbaast over het feit hoeveel slaapplekken er in een camperbus mogelijk zijn. Een voorbeeld van een camperbus is een oude Volkswagen. Deze camperbus is wereldberoemd en je zult er ongetwijfeld wel eens over gehoord hebben. In sommige Volkswagen camper busjes zijn er wel zes slaapplekken mogelijk. Op deze manier ben je echt buiten in de natuurlijk aan het kamperen. In het busje zelf zijn namelijk niet veel voorzieningen die je tot beschikking hebt. Hierom is het handig om een keuken of iets dergelijks mee te brengen. Zo kun je jezelf makkelijk van maaltijden voorzien, anders moet je iedere dag uit eten.

Een camper huren

Het komt vaak voor dat je een camper tegenkomt op een camping. Veel van de campers die je ziet zijn gehuurd. Dit is op zich best een goede optie. Het huren van een camper zal ten opzichte van het kopen van een camper een stuk voordeliger zijn. Bovendien gebruik je een camper enkel in de vakantieperiode. Als het geen vakantie is en je hebt een camper is dit erg overbodig. Iedere keer een camper kopen en weer verkopen is ook veel werk. Hierom is het huren van een camper een veelvoorkomende gekozen optie. Kortom, als je een camper enkel in de vakantieperiode gebruikt. Dan is het een stuk voordeliger om een camper te huren. Dit scheelt je een hoop tijd en werk. Daarnaast is het fijn dat je geen geld kwijt bent aan de stalling van de camper.