De Kampeerbeurzen in 2024 – Deze mag je niet missen!

Nederlanders houden van kamperen, voor deze campingfanaten zijn er in 2024 weer leuke en grote kampeerbeurzen te vinden.

WAT VALT ER TE BELEVEN OP EEN KAMPEERBEURS?

Kampeerbeurzen zijn evenementen die de wereld van kamperen en buitenactiviteiten centraal stellen. Voor de liefhebbers van kamperen valt er veel te beleven. 

Fabrikanten, leveranciers en retailers van kamperen en buitensport presenteren de nieuwste producten, diensten en technologieën op het gebied van kamperen en buitensporten. Dit omvat alles van tenten, campers, en kampeeruitrusting tot innovatieve outdoor gadgets en duurzame reisoplossingen. 

WAAROM ZOU JE KAMPEERBEURZEN BEZOEKEN?

Het bezoeken van kampeerbeurzen heeft meerdere voordelen:

  1. Ontdekken van Nieuwigheden: Als bezoeker krijg je de kans om de nieuwste en meest innovatieve kampeerproducten en -diensten te ontdekken. Handig om je kampeerervaring te verfijnen.
  2. Leerervaring: Door workshops, seminars, en demonstraties kan jij als bezoeker de kennis over kamperen en buitensporten verbreden. Extra kennis kan altijd van pas komen tijdens je vakantie.
  3. Speciale Aanbiedingen: Dit moet wel als muziek in de oren klinken voor Nederlanders, op campingbeurzen zijn vaak speciale kortingen en aanbiedingen te scoren die exclusief beschikbaar zijn voor beursbezoekers.
  4. Voorpret: Er is niks leuker dan vakantie, waarom zou je dan niet alvast toeleven naar je welverdiende tripje. Op de kampeerbeurs waan je je alvast in de vakantiestemming.

DEZE KAMPEERBEURZEN IN NEDERLAND STAAN ER OP DE AGENDA

Vrijbuiter event

Datum: 6 april 2024
Locatie: Vrijbuiter Zaandam, Stormhoek 17, 1506 SW Zaandam
Prijs: Gratis entree

Wat is er te doen?

Op het Vrijbuiter event, georganiseerd door de Vrijbuiter, zijn er veel leuke dingen te doen. Zo worden er diverse workshops gegeven. Experts zijn er aanwezig om je productuitleg te geven of je vragen te beantwoorden.

Er zijn diverse campings en reisbureaus aanwezig, evenals foodtrucks met het lekkerste eten en drinken.

Natuurlijk is het ook super gezellig en is er dankzij verschillende kinderactiviteiten ook leuk om de kleine mee te nemen.

Camperbeurs Hardenberg

Datum: 20 t/m 22 september 2024
Locatie: Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2, 7772 TV Hardenberg
Prijs: Volwassen ticket online € 10 | aan de deur € 12,50
Kinderticket. 5 t/m 12 jaar € 5 | aan de deur € 7.50
Kinderticket. 0 t/m 4 jaar Gratis toegang

Wat is er te doen?

De Camperbeurs Hardenberg is de grootste camperbeurs in Noord-Oost Nederland. De beurs focust zich vooral op het showen van vele verschillende campers. Camperdealers laten maar wat graag hun camper of camperbussen zien.

Naast het bekijken van campers kan je ook veel inspiratie opdoen voor mooie vakantie plekken of de leukste accessoires scoren. 

Ook leuk, Camperbeurs Hardenberg organiseert een campertour door Nederland van 6 dagen! Nog geen geldig rijbewijs? Op de beurs is een gratis proefles te volgen.

Kampeer & Caravan

Datum: 2 oktober t/m 6 oktober 2024
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
Prijs: Kassa € 14
Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang

Wat is er te doen?

De Kampeer & Caravan is de grootste kampeerbeurs van Nederland. Met maar liefst 6 hallen hoeft geen bezoeker zich te vervelen.

Ieder jaar staan er gigantisch veel caravans, campers, tenten, etc. Alles waar je aan kan denken bij het woord camping is er te vinden. 

Op Kampeer & Caravans ontdek je de nieuwste trends, fiets je op parcours, ga je naar het kampeertheater en het belangrijkste, je scoort de leukste gadgets op gebied van kamperen.

VERGEET GEEN KIJKJE TE NEMEN OVER DE GRENS!

Caravan Salon Messe

Datum: 31 augustus t/m 8 september 2024
Locatie: Düsseldorf Exhibition Center
Prijs*: Volwassenen € 17
Studenten en senioren (65+) € 14
Kinderen 6 tot 12 jaar € 6

*In het weekend € 2,- toeslag

Wat is er te doen?

De Caravan Salon Messe in Düsseldorf, is met een indrukwekkend aanbod van meer dan 770 exposanten op een gigantische oppervlakte van 250.000 vierkante meter, een van de grootste kampeerbeurzen in Europa. 

Op het evenement zijn de nieuwste caravans, campers en kampeerbusjes voor elk budget te aanschouwen. Dompel je onder in een divers aanbod van accessoires, tenten, stacaravans, en unieke vakantiebestemmingen. 

Dit tien(!) dagen durende evenement verenigt een levendige mix van plezier, actie en educatieve waarde, waardoor het een niet te missen en een tripje over de grens wel waard.

Tip: Düsseldorf zelf is een leuke stad voor onder andere shoppen, dus je kan er ook een leuk weekendje weg van maken! 

Vrouw aan het kamperen

TIPS VOOR HET BEZOEKEN VAN KAMPEERBEURZEN

Om het meeste uit je bezoek aan kampeerbeurzen te halen, hebben wij enkele tips voor je. Ook hebben we een paar handige vragen opgesteld die je aan de exposanten kan stellen.

Bezoekerstips

Tip #1
Bekijk de lijst van exposanten en het evenementenschema voordat je gaat. Zo weet je welke stands je wilt bezoeken, waardoor je hier eerst naartoe kan gaan. Zo loop je deze niet mis.

Tip #2
Wat is je doel?  Zoek je een nieuwe tent, wil je de nieuwste trends in kampeeruitrusting ontdekken, of wil je netwerken met professionals uit de branche? 

Tip #3
Maak een klein/ simpel schema voor je bezoek. Houd rekening met tijd voor spontane ontdekkingen.

Tip #4
Fotografeer of noteer producten, standnummers, en contactinformatie van exposanten. Dit is handig voor na de beurs. Mocht je iets interessant vinden, kan je het voor later bewaren.

Vragen voor Exposanten

Vragen over producten
– Wat zijn de unieke eigenschappen van uw product in vergelijking met concurrenten?
– Kunt u demonstreren hoe dit product werkt?

Vragen over trends
– Welke trends ziet u momenteel in de kampeer- en outdoorindustrie?
– Hoe speelt uw bedrijf in op deze trends?

Vragen over Aankopen en Aanbiedingen
– Heeft u speciale aanbiedingen of kortingen tijdens de beurs?
– Welke garantie biedt u op uw producten?