Vakantie in uw eigen achtertuin

Wilt u dit jaar thuis genieten van uw vakantie? Of woont u in een populaire vakantieregio en wilt u dat anderen kunnen genieten van een vakantie in uw achtertuin? Richt uw tuinhuis of blokhut in als vakantieoord. Niks is te gek! Vraag je je af hoe je dit aan moet pakken? Wij geven je in deze blog inspiratie en een aantal tips waar je zoal aan kunt denken.

Maak jouw plan

Of je nu besloten hebt zelf te genieten van uw tuinhuis in uw achtertuin of er een pension van te maken, een goede planning is heel belangrijk. Als u zelf wilt genieten tijdens de vakantie in uw tuinhuis, dan hoeft u geen rekening te houden met administratieve zaken, prijsberekeningen of vergunningen. Het belangrijkste waar jij aan denkt, is hoe je het zo comfortabel mogelijk kunt maken. Het is in ieder geval belangrijk om vooraf te bedenken of jij zelf de vakantie in je tuin gaat doorbrengen, of dat je gasten wilt hebben in je tuin.

Vakantie in je eigen tuinhuis

Heb je besloten om zelf vakantie te gaan houden in je tuin? Heerlijk! Je hoeft zelf geen bagage meer in- en uit te pakken en die grote berg met wasgoed wassen als je terugkomt van vakantie. Alles blijft gewoon structureel doorlopen. Maar wat ga je met je tuinhuis doen? Je wilt natuurlijk comfortabel de vakantiedagen door, en lekker kunnen slapen. Een bed is daarom een van de belangrijkste meubels die je gaat plaatsen in je tuinhuis.

Een belangrijke tip is om efficiënt je tuinhuis in te richten. Als je weinig ruimte hebt, maak dan gebruik van een slaapbank, zodat je ’s avonds kunt slapen en overdag kunt loungen in je tuinhuis. Zo is je bed alleen al multifunctioneel. Installeer daarnaast een klein koelkastje in je blokhut, zodat je ’s avonds heerlijk kunt genieten van een glaasje wijn of een biertje. Zorg dat de barbecue naast het tuinhuis staat and you are good to go!

Gasten in je tuin

Als je hebt besloten om een B&B in je tuinhuis te beginnen of een pension, dan heb je meer zaken te regelen. U moet nadenken over een marketingplan, administratieve taken, prijsberekeningen en nog meer. Het is ook handig om uit te zoeken of u een vergunning nodig heeft van de gemeente of een andere vergunning om uw B&B te openen.

Heb je alles uitgezocht? Dan kun je jouw blokhut of tuinhuis gaan inrichten. Zorg ervoor dat jouw gasten een comfortabel verblijf hebben en voorzie ze van de noodzakelijkste zaken. Denk aan een goed bed, maar ook een aparte ruimte met een kleine badkamer. Zo kun je jouw gasten nog meer comfort bieden. Het is belangrijk om hier goed over na te denken.