Eenvoudige tips om je eigen reisblog te starten!

Vakantie-zoeken.eu is net zoals vele blogs de ideale plek om ervaring op te doen over een specifieke reisbestemming. Het is niet alleen heel handig maar ook gebruikelijk om vooraf vast informatie in te winnen over de eindbestemming. Zo kun je bijvoorbeeld van tevoren vast bekijken welke bezienswaardigheden je absoluut gezien moet hebben.

Om meer informatie te geven over een reisbestemming of specifieke vakantie kun je een eigen blog starten. Een blog starten lijkt wellicht voor velen een ingewikkelde klus, echter is het vrij eenvoudig door gebruik te maken van de juiste software!

Waar moet je op letten:

  • Kies voor de juiste webhosting (met installatron).
  • Bedenk een pakkende domeinnaam (die ook nog vrij is).
  • Zet WordPress online.
  • Begin met bloggen voor het binnen- en buitenland!

De juiste webhoster is de start voor iedere reisblog

Een webhoster is een onderneming waar jij je reisblog stationeert. Het is het fundament van je website en bepaalt niet alleen de snelheid, maar is uiteindelijk de sleutel om te allen tijde online te zijn. De keuze voor een goede webhoster is goed naar de reviews te kijken. Is de prijs extreem laag dan kan het zo maar voorkomen dat je vaker offline bent (niet altijd).

Niet alleen zijn de bovenstaande aspecten belangrijk voor de keuze van een juiste webhoster, ook de keuze van Direct Admin in combinatie met Installatron is belangrijk. Met installatron kun jij namelijk je gehele blog met een aantal klikken installeren, zonder dat je ook maar enige technische kennis nodig hebt.

Bedenk een pakkende domeinnaam voor je reisblog

De keuze voor een geschikte domeinnaam is een lastige keuze. Denk goed na voordat je een domeinnaam vastlegt. Probeer je domeinnaam zo kort en pakkend mogelijk te maken. Op deze manier kunnen mensen je domeinnaam beter onthouden.

Kies voor WordPress

Logo vertaalbureau perfect

WordPress is een eenvoudig systeem waarmee jij gemakkelijk blogberichten over specifieke reizen online kunt zetten. WordPress geef jou tevens de mogelijk

heid om gebruik te maken van diverse gratis of betaalde thema’s. Ook wanneer je liever over de grens speciale reisbestemmingen wilt aanbieden dan kun je diverse plugins gebruiken om eenvoudig je website te vertalen. Wil je WordPress vertalen dan kun dat het beste laten uitvoeren door een ervaren vertaalbureau. Een professioneel vertaalbureau kan de WordPress plugins dan voor jouw invullen voor een laag tarief.

Begin met bloggen voor binnen- en buitenland!

Het is verstandig om direct voor binnen- en het buitenland te gaan bloggen. Denk er dan ook aan om alvast de land-extensies vast te leggen voor de specifieke landen. Wanneer je direct begint met bloggen voor het buitenland bereik je namelijk veel meer personen. Hoe meer bezoekers je website maandelijks trekt, des te beter kun je dit omzetten naar een leuk maandelijks bedrag, via advertising en promotionele artikelen.