Drone mee op vakantie? Hier moet je aan denken

Of je nou op wereldreis gaat of een weekje naar het strand; je wil natuurlijk de mooiste vakantiekiekjes maken. En zoals we allemaal weten leg je je vakantie het beste vast met een drone. Je maakt de mooiste beelden van jouw trip vanuit de lucht natuurlijk. Een drone meenemen naar het buitenland kan, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog lees je daar meer over.

Kan mijn drone naar elk land mee op vakantie?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel; nee. In een aantal landen is het ten strengste verboden om je drone mee te nemen. In landen met een streng regime is het oppassen geblazen met het meenemen van je drone. Neem Turkije of Thailand, in deze landen is de kans groot dat je drone al op de luchthaven wordt afgepakt. En wordt hij afgepakt, dan is de kans groot dat je je drone nooit meer terugziet. In veel Europese landen zijn drones wel toegestaan maar verbonden aan strenge regel- en wetgeving. Net zoals in Nederland mag je dan niet overal vliegen en je drone gebruiken.

Hoe neem ik mijn drone mee?

Je drone kun je meenemen in zowel je ruim- als handbagage. Wanneer je je drone mee wilt nemen in je handbagage moet je er uiteraard rekening mee houden dat de bagage voldoet aan voorschriften voor afmeting en gewicht. Zoek dit dus van tevoren even uit. Ook zitten er strenge regels verbonden aan het meenemen van accu’s. Check dit dus ook even goed tevoren. Drones mogen mee in de ruimbagage, accu’s niet. Dit in verband met gevaar voor vuur. Ook kun je de drone beter in je handbagage meenemen aangezien er met ruimbagage vaak iets minder zorgvuldig wordt omgegaan.

Tot slot is het verstandig om je drone goed te verzekeren. Ook moet je je drone voldoende hebben verpakt. Neem dus een bescherm koffer mee. Een paar extra accu’s komen altijd van pas en vergeet je oplader niet!