Detoxen door middel van sapjes

Is het voor jou ook weer tijd om een beetje te detoxen? Na een lange tijd met veel lockdowns was thuisbezorgd misschien uit meer uitnodigend dan normaal. Gelukkig kun je ook online bestellen bij Gijs van de Hoef. Dit kan ook bij meerdere landelijke groenteboeren. Dit is bijvoorbeeld handig als je veel werkt en niet veel tijd hebt om ook nog langs de groenteboer te gaan voor de dagelijkse porties groenten en fruit. Natuurlijk kan je die ook bij de supermarkt halen, maar de groenteboer is meestal onbewerkt en daarom dus beter voor je lichaam. Als je een échte detox wil, kan je voor een sapkuur gaan. Deze kan drie, vijf of zeven dagen duren. Het is belangrijk dat je in het voren afbouwt met vast eten, zodat je niet opeens een grote honger gaat krijgen tijdens de detox. 

Je kunt zelf een detox gaan bestellen, maar natuurlijk kun je ook zelf detox sappen gaan maken. Hier kun je super veel recepten van vinden op het internet. Maar hoe moet je eigenlijk precies detoxen? Je lichaam is de hele dag aan het detoxen. Bij je spijsvertering komen er verschillende afvalstoffen vrij. Vaak wordt detoxen gezien als alleen maar sap drinken voor een paar dagen, maar dat hoeft niet persé. Je kan bijvoorbeeld ook voor een maand vast voedsel eten, maar wel de slechte voedingsstoffen achterwege laten. Als je alcohol probeert te vermijden (vooral bier, wijn en frisdranken) en vet plus snoep vermijd, ben je al een groot eind op weg. 

Als je gaat vasten, wat nog een grotere uitdaging is, wordt er aangeraden dan naar een kuuroord te gaan. Maar niet iedereen doet het uit een echte detox reden, maar sommige mensen doen dit ook vanwege een geloofsovertuiging. Het is erg lastig als je dit moet volhouden in het dagelijks leven. Als je dit toch gaat doen: bouw het dan rustig af en eet tijdens de momenten dat je wel mag eten niet te veel, dat is niet fijn voor je spijsvertering.