3 bouwsystemen van tuinhuizen en blokhutten uitgelicht

Veel mensen dromen van een mooi houten tuinhuis of blokhut in hun tuin. Tegenwoordig kunnen deze geheel ontworpen worden naar eigen wens en veelzijdig worden ingezet. Dit is een van de redenen dat tuinhuizen steeds populairder worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende maten, vormen en kleuren, maar aan de hand van een bouwsysteem kunt u een keus maken. Als u een tuinhuis of blokhut voor uw tuin uitzoekt bij www.lugarde.nl ziet u dat Lugarde 3 verschillende bouwsystemen heeft. Deze bouwsystemen hebben elk hun eigen eigenschappen. Wat is het verschil tussen deze systemen en wanneer worden deze bouwsystemen gebruikt? U leest het in deze blog.

Prima 3=1 systeem

Het meest gebruikte bouwsysteem is het ‘Prima 3=1 systeem’. Het Prima 3=1 systeem heeft namelijk strakke hoeken voor een moderne look, waardoor hij tegenwoordig het meest gebruikt wordt voor tuinhuizen en blokhutten. Het Prima 3=1 systeem is ook door Lugarde ontwikkeld en gepatenteerd. Wat zijn nou de eigenschappen van dit systeem? De wanden worden zonder spijkers of schroeven in de hoekstaanders geschoven. De hoekstaanders die gebruikt worden zijn aan de binnenkant bekleed met een aluminium profiel, zodat er een stabiele, strakke en moderne constructie ontstaat.

Pro systeem

Het Pro systeem is een vrij nieuw bouwsysteem. Deze is ontwikkeld in 2015 en geeft ook een moderne, maar juist een robuuste uitstraling door de massieve palen in de constructie. De palen van het Pro systeem hebben sleuven waarin de wanddelen eenvoudig worden geschoven. Door deze unieke constructie zorgt een aluminium strip voor een zeer stevige constructie. Dit vergemakkelijkt ook nog eens het monteren, omdat de wanddelen niet helemaal van bovenaf hoeven te worden ingeschoven.

Blokhut systeem

Het derde bouwsysteem is het blokhut systeem. Dit is een soort houtstapelbouw-systeem. Dit systeem wordt vervaardigd met een hoge wind- en waterdichte hoek-verbinding. Het blokhut systeem wordt gekenmerkt door de overlappende hoekverbindingen, waardoor je een klassieke en landelijke uitstraling krijgt. De veer en de groef passen perfect in elkaar, waardoor er een sterke verbinding ontstaat.

Maatwerk

Normaal gesproken kiest u eerst voor een model tuinhuis die u mooi vindt, waarna u het naar wens kunt aanpassen. U kunt ook eerst het bouwsysteem kiezen dat u graag wilt gebruiken, voordat u een model uitzoekt. Dit kan te maken hebben met het feit dat u graag een strakke moderne uitstraling wilt hebben, of een stoere, robuuste uitstraling. Alles is mogelijk. Op https://www.lugarde.nl/shop/tuinhuizen/ kunt u inspiratie opdoen voor de verschillende modellen tuinhuizen.