3 activiteiten die je echt niet kunt missen bij een vakantie in Italië

Ga je binnenkort op vakantie naar Italië? In dat geval is het verstandig om al voor vertrek een plan op te stellen! Welke delen van Italië wil je gaan bekijken? Welke activiteiten wil je in dit land ondernemen? Enzovoorts. Lees dit artikel om alvast wat inspiratie op te doen voor de activiteiten die in Italië worden aangeboden! Deze activiteiten hoeven lang niet allemaal geld te kosten. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een van de prachtige Italiaanse steden!

#1: breng een bezoek aan Rome of Milaan

Een voorbeeld van zo’n prachtige Italiaanse stad is natuurlijk Rome! Deze stad heeft ontzettend veel te bieden aan toeristen. Denk aan de culturele hoogstandjes die je hier vindt, de prachtige pleinen, de Spaanse Trappen, enzovoorts. Naast Rome is ook Milaan een bezoekje waard! In het bijzonder wanneer je van fashion houdt.

#2: shoppen in Italiaanse kledingwinkels

Italië heeft voor liefhebbers van fashion ontzettend veel te bieden. Zo is het onder meer het land van de Armani kleding, wat ook in Nederland bijzonder populair is. Bezoek verschillende kledingwinkels in dit prachtige land en laat je inspireren tot nieuwe ideeën voor je garderobe. Koop bijvoorbeeld een zomers jurkje, of schaf een mooie jas aan voor in de kledingkast. De Italiaanse kledingstijl is vaak anders dan de Nederlandse.

#3: geniet van een Italiaanse pizza of cappuccino

Heb je nog meer inspiratie nodig? Bezoek in dat geval een van de vele Italiaanse restaurantjes, die je in iedere grote stad vindt. Deze restaurantjes bieden je de lekkerste pizza’s en pasta’s, die je ooit zal hebben gehad! Informeer ook eens bij de lokale bevolking, welk restaurant zij je aanraden. Aan het begin van de dag kun je terecht in een koffiezaakje, voor een Italiaanse cappuccino. Deze worden overigens vaak staand gedronken!