Stedentrip naar Nice

Nice staat bekend om haar kleurrijke architectuur en de welbekende haven. Veel mensen beschouwen Nice als een rijkelui stadje, tevens omdat Monaco om de hoek ligt. De stad van het casino en de Lamborghini’s. In Nice zelf zijn wel minder dure auto’s te vinden, maar het is een stedentrip zeker waard. Boek daarom snel een vliegticket en een parkeerplaats bij Rotterdam Airport of als je bij de Duitse grens woont een parkeerplaats bij Weeze Airport.

Kiezelstrand langs de Promenade des Anglais

Met een vliegrit van 2 uur kun je al bij het strand langs de Promenade des Anglais komen. Het kiezelstrand van Nice. De kiezels weerhouden echter geen enkele fransman ervan om een duik te nemen in de Middellandse Zee. Voor de eerste zonnestralen warmte brengen op je huid, is een standaard groepje ouderen die een frisse ochtendduik maken. Zonder gillende kinderen. Zonder gestoord te worden door de toeristen met hun fragiele parasols.

Parkeren in het centrum

Terwijl je normaal gesproken parkeert bij het centrum van Utrecht om een dagje te vertoeven in Utrecht, hoef je bij Nice geen parkeerplek te boeken. In de stad zijn veel wegen afgesloten voor auto’s en kun je daardoor heerlijk van de rust genieten. Als je in plaats van met het vliegtuig met de auto komt, dan raden wij aan om enkele kilometers buiten de stad te parkeren. Om twee redenen: het is een fantastische omgeving waar je mooie wandelingen kan maken en het is stukken goedkoper dan in de binnenstad.