Waarom je NU naar Colombia moet!

Colombia, wie kent het niet. Zeker nu de serie Narcos een grote hit is. Iedereen kent de geschiedenis van het land. De rivaliserende drugsbendes die er jarenlang heerste en het land in hun macht hadden met de ‘charmante’ Pablo Escobar als absolute eindbaas. Voor toeristen was er in ieder geval weinig te zoeken.

Het land van de toekomst

Maar dat is veranderd. Sinds de dood van Pablo Escobar en de strijd tegen drugskartels is Colombia hard op weg om een populaire toeristenbestemming te worden. De overheid heeft de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd in veiligheid en infrastructuur. En dat is goed te merken.

Het prachtig landschap, de bijzondere cultuur, de indrukwekkende nationale parken en de meest gastvrije inwoners van het continent maken Colombia een topbestemming in Zuid-Amerika. Na vier decennia burgeroorlog en reputatie van geweld is Colombia klaar om toeristen te laten zien wat ze al die jaren hebben gemist.

Authentiek en onontdekt

Doordat het zo lang onveilig is geweest loopt Colombia behoorlijk achter qua toerisme in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika. Maar dat zorgt er wel voor dat je in een rustig en authentiek land terecht komt.

Of je nu de met wolken bedekte bergen beklimt, de palmstranden af struint, eeuwenoude ruïnes bezoekt of de koloniale steden ontdekt. Elk hoekje van dit land heeft iets fascinerends. En daar komt bij dat grote delen van het land nog onontdekte stukjes paradijs zijn. En wist je dat Colombia het enige land in Zuid-Amerika is waar je zowel de Stille Oceaan als het Caribisch gebied kunt bezoeken?

Oke nog één ding

Alsof dat niet genoeg is, zijn de prijzen in Colombia ook nog eens extra aantrekkelijk. Je kunt voor weinig geld rondreizen, wel zo lekker! Daarnaast kun je vanuit Colombia makkelijk naar nabij gelegen landen als Ecuador of Peru. Dus vergeet die vooroordelen, pak je koffers en laat je verrassen door een fascinerende bestemming.