Wat is de beste periode om naar Curaçao te reizen?

De tropische droom van iedere vakantieganger: Curacao vakantie met hele mooie stranden, helder water en een heerlijke warmte het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden, en met een constante zeewind wordt het er nooit te benauwd. Maar Curaçao heeft nog een groot voordeel ten opzichte van andere vakantiebestemmingen: je kunt er gewoon Nederlands praten. Een ideale bestemming voor de Nederlander die er eens lekker tussenuit wil, zonder dat het niet meer als thuis voelt.

De ABC-eilanden

Curaçao behoort samen met Bonaire en Aruba tot de zogeheten ABC-eilanden en hoort formeel tot de Nederlandse Antillen. De inwoners spreken zowel Papiamento als Nederlands en betalen onderling zelfs in guldens. De bestemming is bijzonder populair onder Nederlandse toeristen.

Een tropisch eiland

Maar welke maanden zijn het beste voor een vakantie Curacao? Het eiland heeft een tropisch klimaat, waardoor de temperaturen het hele jaar vrijwel hetzelfde blijven. De hoogste en laagste temperatuur verschilt doorgaans nooit meer dan drie graden. Door zijn tropische klimaat kent Curaçao echter wel een jaarlijks regenseizoen. Over het algemeen is het van februari tot en met juni altijd droog. Oktober, november en december staan bekend als de maanden waarin de meeste regen valt. Een echt regenseizoen kun je het niet noemen vergeleken bij andere eilanden, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je van plan bent om op vakantie te gaan.

Tropische stormen

Ook moet je in Curaçao soms bedacht zijn op tropische stormen en orkanen. In de maanden juni tot december geldt er een verhoogd risico op zware stormen, hoewel de kans hierop nog steeds klein is. In de meest extreme gevallen wordt er door heel Curaçao heen een code rood afgegeven. Als dit gebeurt terwijl je op vakantie bent, zorg dan dat je die dag binnen blijft.