Dit kun je verwachten wanneer je naar Curaçao op vakantie gaat

Curaçao staat bekend om de gekleurde huisjes, de mooie stranden en lekker weer. Voor veel Nederlanders is Curaçao een favoriet vakantieland. Daarnaast is het natuurlijk lekker makkelijk dat je in Curaçao gewoon Nederlands kunt blijven spreken. Vooral de vliegtijden en de mogelijkheden op Curaçao maken dat het een geliefd vakantie-eiland is voor veel mensen.

Vliegtijd naar Curaçao

De afstand tussen Amsterdam en Curaçao bedraagt 7850 kilometer. Bij een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam zal de vliegtijd 9 uur en 30 minuten zijn. Dit kan natuurlijk verschillen per toestel, eventuele vertragingen of door slecht weer. Maar de richtlijn voor de vliegtijd Curaçao is ongeveer 10 uur. Na aankomst op Curaçao is het gelijk mogelijk om een auto te huren, er zitten namelijk vijf autoverhuurbedrijven bij het vliegveld. Daarnaast ligt het vliegveld op zo’n 12 kilometer afstand van Willemstad. Het is dus goed mogelijk om de eerste dag langs Willemstad te rijden en de stad al een beetje te gaan verkennen.

Mogelijkheden op Curaçao

Een voordeel van Curaçao is dat alles mogelijk is. Het is er lekker weer met mooie stranden, maar er is ook genoeg cultuur en geschiedenis te ontdekken. Daarnaast is Curaçao niet erg groot, waardoor het goed mogelijk is om alles van het eiland te ontdekken. Zoals eerder vermeld is het mogelijk om op het vliegveld een auto te huren en daarmee het eiland over te toeren. Het openbaar vervoer is op Curaçao een stuk beperkter en er wordt alleen gebruik gemaakt van bussen. Er zijn twee soorten bussen; kleine bussen die alleen binnen steden rijden en grote bussen die ook buiten steden rijden. De grote bussen rijden op een schema, alleen komt het vaak voor dat zij hiervan afwijken en je voor niks staat te wachten. Daarom is het aan te raden om niet met de bus te gaan en de kostbare tijd op Curaçao niet te verliezen.

Tips voor een betaalbare vakantie naar Curaçao

Ondanks dat er in de maanden december tot en met april op Curaçao wat meer regen valt dan de rest van het jaar, is dit toch het hoogseizoen voor Curaçao. Veel Nederlanders gaan in de kerstvakantie of de voorjaarsvakantie de zon opzoeken op bijvoorbeeld Curaçao. Hierdoor zijn de prijzen voor een zowel een vliegticket als een accommodatie, eten en drinken in deze maanden erg hoog. Om geld te besparen is het dus aan te raden om buiten de maanden december tot en met april naar Curaçao te gaan. Daarnaast is het bij het nemen van een taxi aan te raden om van tevoren een prijs af te spreken. Zo worden verrassingen voorkomen en blijven de kosten beperkt.

Bezienswaardigheden op Curaçao

Het eerste hoogtepunt van Curaçao dat niet mag ontbreken tijdens een vakantie Curaçao is natuurlijk Willemstad. Deze stad ligt aan de Sint-Annabaai en wordt gekenmerkt door de gekleurde huisjes. Daarnaast zijn er verschillende culturele bezienswaardigheden te vinden op Curaçao, zoals het Slavernijmuseum of het Fortkerk Museum. Mocht je meer van lekker eten houden, is het mogelijk om op zondag naar de markthal in Barber te gaan. Hier worden elke zondag allerlei specialiteiten van Curaçao gemaakt die je daar kunt proeven. Als laatste is het Christoffelpark nog een aanrader voor natuurliefhebbers, hier zijn veel vogels en mooie natuur te zien.