Eilandhoppen, zeilen en winterzon op de Canarische eilanden

Zeil mee rond de Canarische eilanden voor winterzon, vitamine Zee en om heerlijk uit te waaien op de lange oceaandeining.

De Canarische eilanden

De Canarische eilanden bestaan uit zeven grote bewoonde eilanden, einde winter/ begin voorjaar is het beste seizoen om deze prachtige eilandengroep te bezoeken. Als je meerdere eilanden wilt bezoeken is een zeilvakantie de ideale, mooiste en leukste manier. Het bijzondere van deze manier van rondreizen is natuurlijk het zeilen. Puur op windenergie wordt er van de ene naar de andere plek gezeild, de reis is een doel op zich. Elke dag ben je weer in een nieuwe haven en je komt op plekken waar je anders niet zomaar komt. Bovendien reist je accommodatie vanzelf mee, lekker makkelijk.

Je komt aan boord in een groepje gelijkgestemden terecht; mensen die houden van het water en natuur. Door het samen zeilen ontstaat er snel een groepsgevoel en een leuke sfeer. Slapen en eten gebeurd aan boord en de laatste avond gaat iedereen uit eten.

De natuur op de Canarische eilanden is overweldigend mooi en heel divers door de vulkanische oorsprong. Langs de kust zijn indrukwekkende lavakliffen en zwarte lavastranden (en natuurlijk ook mooie witte zandstranden). In het binnenland zijn ook dichte bossen met natuurparken en kleurrijke begroeiing. Tijdens het zeilen is de kans groot om dolfijnen en walvissen te zien.

Meezeilen rond de Canarische eilanden is een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien. Je hoeft geen zeilervaring te hebben mee te zeilen. Er zal regelmatig een zeilmanoeuvre moeten worden uitgevoerd. De zeil-liefhebber kan hierbij helpen, maar niks moet. Het is tenslotte vakantie en je kunt ook gewoon genieten en relaxen. Ook zal er af en toe een dagje niet gevaren worden voor een excursie aan land.

Meer informatie over eilandhoppen Canarische eilanden kijk hier:

https://offshore-yacht-charter.com/zeilvakantie-canarische-eilanden/

of kijk hier om mee te zeilen:

https://offshore-yacht-charter.com/zeilvakantie/