De 4 mooiste kampeerplekken in Spanje!

Spanje is een van de populairste kampeerlanden van Europa. Het weer is hier (bijna) altijd geweldig in de zomer en de natuur is er adembenemend. Ook de diverse cultuur en de overheerlijke Spaanse keuken zijn redenen om in de zomer naar het Iberische schiereiland af te reizen. Welke plekken in Spanje zijn nu het leukst om te kamperen? Wij hebben de 4 mooiste kampeerplekken van Spanje op een rijtje gezet!

1 Catalonië

De streek Catalonië is het populairst onder de Nederlanders. Deze streek ligt in het Noordoosten van Spanje en ligt dus relatief dichtbij. De hoofdstad van Catalonië is Barcelona en deze stad ligt op ongeveer 1.500 kilometer van Nederland. In de omgeving van deze stad vind je vele gezellige campings midden in de natuur. Op een camping in Barcelona kun je heerlijk tot rust komen en eenvoudig dagtrips maken naar deze geweldige stad.

baskenland kamperen

2 Baskenland

Een andere populaire plek om te kamperen is Baskenland. Deze noordelijke provincie staat bekend om zijn indrukwekkende kustlijn en historische steden. Onder andere steden als San Sebastian en Bilbao trekken jaarlijks vele vakantiegangers. Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om de geweldige kustlijn. Je vindt hier zowel ruige kliffen, als prachtige stranden. Er liggen hier verschillende campings aan zee, die volgens ons de mooiste campings in Spanje!

3 Andalusië

Iets verder van Nederland, in het zuiden van Spanje, ligt de provincie Andalusië. In deze veelzijdige provincie is werkelijk waar voor ieder wat wils. Zo ligt hier de bekende Sierra Nevada en vind je er veel gezellige kustdorpjes. Ook aan historie geen gebrek in dit gebied. Er liggen in Andalusië eeuwenoude steden zoals het populaire Ronda. Vanaf deze stad heb je een geweldig uitzicht over de Spaanse ‘campo’.

4 Castilië La Mancha

Deze regio in het zuidoosten van Spanje is ook erg populair onder de Nederlanders. Veel mensen denken op het eerste gezicht dat deze regio ‘droog’ en ‘saai’ is, maar vergis je niet! Castillië La Mancha telt vele prachtige natuurgebieden met indrukwekkende watervallen en rivieren. Ook staan er in deze streek enkele kastelen die leuk zijn om te bezoeken met het hele gezin. Ook staat dit gebied bekend om zijn heerlijke wijn. Genoeg reden om af te reizen naar deze provincie dus!